Catina este un arbust ale carui flori, frunze si,
mai ales, fructe, sunt folosite in terapiile naturiste cu beneficii
uriase pentru sananatate. Fructele de catina contin cea mai mare
cantitate de vitamina C, chiar mai mult decat macesul care stabileste un
record in domeniu, si de zece ori mai mult decat citricele.
Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F
si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si
sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat morcovul),
dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
Ceea ce putina lume stie este ca fructele de catina sunt un veritabil
vaccin antigripal natural, extrem de eficient atat la adulti cat si la
copii. Prin complexitatea vitaminelor si antioxidantilor pe care ii
contine, catina activeaza sistemul imunitar si creste in mod real
capacitatea organismului de a reactiona eficient la atacurile virale si bacteriene.
Utilizarile si beneficiile pe care le aduce catina sunt aproape fara
numar. Catina amelioreaza si vindeca boli de piele, amelioreaza efectele
negative ale stresului, previne si vindeca animia prin carenta de fier,
imbunanateste functia hepatica si intareste inima.
Catina are capacitatea de a ameliora si vindeca bolie de stomac si
tulburarile legate de colonul iritabil, tranzit intestinal deficitar si
amelioreaza suferinta pancreatica in toate formele ei. Catina previne
afectiunile retiniene, previne cancerul si creste rezistenta
organismului, la nivel celular impotriva noxelor si toxinelor. S-a
dovedit ca este foarte eficienta in tratarea bolilor radiante, dupa
terapie cu radiatii sau dupa expunere la radiatii. Catina este
considerata un bun antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent,
anticancerigen. Ea este indicata si pentru tratarea afectiunilor
ficatului, splinei si rinichilor. In plus, amelioreaza evident
simptomatologia in cazul depresiilor.
In rezumat: catina este buna la toate, nu face rau, nu are contraindicatii.
Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui
octombrie. Fructele pot fi mancate ca atare (sut dulci acrisoare), sau
pot fi strivite si pasate (mereu cu instrumente inoxidabile). De la
catina nu se folosesc doar fructele, ci si mugurii, frunzele si scoarta.
Fructele de catina pot fi consumate ca atare, in starea lor naturala,
pot fi preparare cu miere sau sucul lor poate fi diluat cu apa. Exista
ulei de catina, sirop de catina, ceai din fructe uscate, dar si sub
forma de suc, gem, sirop sau vin.
vineri, 4 octombrie 2013
Home »
beneficii
,
calciu
,
Catina
,
diverse
,
fier
,
fosfor
,
informatii utile
,
magneziu
,
minerale
,
potasiu
,
proprietati
,
sanatate
,
vitamine
» Catina intareste sistemul imunitar
Catina intareste sistemul imunitar
05:24
beneficii, calciu, Catina, diverse, fier, fosfor, informatii utile, magneziu, minerale, potasiu, proprietati, sanatate, vitamine
No comments
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu