Potrivit specialistilor in nutritie, leguma este bogata in acid folic, potasiu, acid ascorbic, vitamina C, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor,
antioxidanti puternici, caroten, proteine, nicina, riboflavina, fier si
mangan. O poti manca ca atare sau gatita, atat partea carnoasa cat si
frunzele, florile sau semintele.
Bune si pentru scaderea in greutate
Ridichile sunt ideale in regimurile de slabit. Si asta datorita
aportului lor de fibre. Astfel te ve simti satul pentru mai mult timp.
Sunt sarace in calorii si contin multa apa, fapt care ajuta la
prevenirea deshidratarii.
Se cunosc efectele ridichilor de a calma febra si de a trata
problemele sistemului respirator, cum sunt racelile, infectiile, astmul,
bronsita. Protejeaza ficatul si bila, ajuta la tratarea durerilor de
cap, la intarirea sistemului imunitar si la cresterea nivelului de
energie a organismului.
Multe probleme, o singura solutie
Sucul de ridichi (rosii si negre) are efect
diuretic-depurativ si de detoxificare a organismului, astfel ca ajuta la
eliminarea calculilor biliari si a celor renali.
Poti consuma 30-40 de ml dimineata, pe stomacul gol, timp de o luna
de zile. In cazuri mai serioase, cum sunt litiaza biliara sau colica
biliara se poate creste cantitatea pana la 200 de ml de suc proaspat.
Acelasi suc poate fi de ajutor si in tratarea bolilor de inima, cum este
hipertensiunea.
Frunzele de ridichi au efect benefic in cazul afectiunilor pulmonare, sughitului, indigestiilor, diareei sau durerilor faringo-laringiene.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu