luni, 14 iulie 2014

Cat de sanatoasa este ridichea

Potrivit specialistilor in nutritie, leguma este bogata in acid folic, potasiu, acid ascorbic, vitamina C, calciu, magneziu, cupru, zinc, fosfor, antioxidanti puternici, caroten, proteine, nicina, riboflavina, fier si mangan. O poti manca ca atare sau gatita, atat partea carnoasa cat si frunzele, florile sau semintele.

Bune si pentru scaderea in greutate

Ridichile sunt ideale in regimurile de slabit. Si asta datorita aportului lor de fibre. Astfel te ve simti satul pentru mai mult timp. Sunt sarace in calorii si contin multa apa, fapt care ajuta la prevenirea deshidratarii.

Se cunosc efectele ridichilor de a calma febra si de a trata problemele sistemului respirator, cum sunt racelile, infectiile, astmul, bronsita. Protejeaza ficatul si bila, ajuta la tratarea durerilor de cap, la intarirea sistemului imunitar si la cresterea nivelului de energie a organismului.

Multe probleme, o singura solutie

Sucul de ridichi (rosii si negre) are efect diuretic-depurativ si de detoxificare a organismului, astfel ca ajuta la eliminarea calculilor biliari si a celor renali.

Poti consuma 30-40 de ml dimineata, pe stomacul gol, timp de o luna de zile. In cazuri mai serioase, cum sunt litiaza biliara sau colica biliara se poate creste cantitatea pana la 200 de ml de suc proaspat. Acelasi suc poate fi de ajutor si in tratarea bolilor de inima, cum este hipertensiunea.

Frunzele de ridichi au efect benefic in cazul afectiunilor pulmonare, sughitului, indigestiilor, diareei sau durerilor faringo-laringiene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu