joi, 23 ianuarie 2014

Mandarinele bogate in nutrienti

Mandarinele, surorile mai mici si ale portocalelor par niste fructe de jucarie, dar aduc beneficii importante organismului. In plus, mandarinele au un gust ce rasfata papilele gustative: dulce-acrisor.

Mandarinele sunt bogate in nutrienti si iti ofera energie si vitalitate mai ales acum, in anotimpul fructelor de iarna.

Iata de cate lucruri minunate este capabil un fruct putin bagat in seama de nutritionisti si eclipsat, cel putin aparent, de virtutiile nutritionale ale citricelor-vedeta care sunt portocalele, lamaile si grepfruturile:

- datorita continutului de flavonoide (antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi), previne aparitia si raspandirea celulelor canceroase, protejeaza inima si scade colesterolul rau;

- contine vitamina A (vitamina pielii), vitamina C (vitamina imunitatii), dar si vitamine din complexul B (B1 – care previne cataracta si boala Alzheimer, B3 – care mentine sanatatea vaselor de sange si a inimii si B6 – care asigura o buna dezvoltare a creierului la copii);

- mandarinele sunt bogate in potasiu, mineral ce mentine sanatatea oaselor si previne osteoporoza, reduce tensiunea arteriala si ajuta bunei functionari a sistemul digestiv;

- sunt o sursa importanta de calciu, mineral vital sanatatii oaselor si sistemului muscular;

- consumul regulat de mandarine combate constipatia;

- uleiul de mandarine omoara stafilococul auriu si are, in general, excelente proprietati antibacteriene;

- mandarina are efect calmant, antidepresiv, antianxios si sedativ;

Important: bolnavii de ulcer gastric sau cei care au probleme cu rinichii este bine sa consume cu moderatie aceste fructe

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu