Mandarinele, surorile mai mici si ale portocalelor par niste fructe de jucarie, dar aduc beneficii importante organismului. In plus, mandarinele au un gust ce rasfata papilele gustative: dulce-acrisor.
Mandarinele sunt bogate in nutrienti si iti ofera energie si vitalitate mai ales acum, in anotimpul fructelor de iarna.
Iata de cate lucruri minunate este capabil un fruct putin bagat in
seama de nutritionisti si eclipsat, cel putin aparent, de virtutiile
nutritionale ale citricelor-vedeta care sunt portocalele, lamaile si
grepfruturile:
- datorita continutului de flavonoide (antioxidanti ce
neutralizeaza radicalii liberi), previne aparitia si raspandirea
celulelor canceroase, protejeaza inima si scade colesterolul rau;
- contine vitamina A (vitamina pielii), vitamina C (vitamina
imunitatii), dar si vitamine din complexul B (B1 – care previne
cataracta si boala Alzheimer, B3 – care mentine sanatatea vaselor de
sange si a inimii si B6 – care asigura o buna dezvoltare a creierului la
copii);
- mandarinele sunt bogate in potasiu, mineral ce mentine sanatatea
oaselor si previne osteoporoza, reduce tensiunea arteriala si ajuta
bunei functionari a sistemul digestiv;
- sunt o sursa importanta de calciu, mineral vital sanatatii oaselor si sistemului muscular;
- consumul regulat de mandarine combate constipatia;
- uleiul de mandarine omoara stafilococul auriu si are, in general, excelente proprietati antibacteriene;
- mandarina are efect calmant, antidepresiv, antianxios si sedativ;
Important: bolnavii de ulcer gastric sau cei care au probleme cu rinichii este bine sa consume cu moderatie aceste fructe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu