luni, 10 martie 2014

Lactatele sunt necesare intr-o dieta

Lactatele in dieta sunt necesare si bine venite pentru ca sunt o sursa importanta de nutrienti esentiali pentru sanatate, fixeaza calciul in oase si te scapa mai ales de grasimea din zona taliei, responsabila cu afectiunile cardiace si cu diabetul zaharat.

Laptele scade apetitul

Principala proteina din lapte actioneaza asupra apetitului si regleaza activitatea hormonilor gastrointestinali. Astfel, fara prea mare efort, ci doar daca incluzi lapte in dieta zilnica, reusesti sa-ti tii pofta in frau si sa te abtii de la alimente hipercalorice. Si asta fara sa te ingrasi! O canuta cu lapte degresat contine 90 de calorii si doar 0,3 grame de grasime. Este portia ideala!

Branzeturile te mineralizeaza

Branzeturile grase nu sunt ecomandate in dieta dieta, insa alternativa cu continut scazut in grasimi, precum branza de casa, feta, urda, casul sau branza de capra sunt alegeri nimerite. Vitaminele din grupul B accelereaza metabolismul, contribuind la mentinerea unei greutati echilibrate, fara ca grasimea din organism sa se multiplice. Portia recomandata este jumatate de palma.

Iaurturile topesc grasimile

Calciul este principalul responsabil de topirea grasimilor, prin faptul ca micsoreaza sinteza de lipide. Si, de asemenea, vitamina D, proteinele, acidul linoleic si aminoacizii din compozitia lactatelor maresc cantitatea de calciu. Ideal pentru eliminarea toxinelor, reglarea metabolismului si mentinerea igienei intestinale este un borcanel de iaurt degresat consumat zilnic. E bogat in iod, zinc, crom, toate minerale esentiale pentru intensificarea arderilor.

Un comentariu: