Salatele, aliati de nadejde în diete
In curele de slabire, nu ne vom simti epuizati din cauza aportului
caloric scazut. Aceasta deoarece radacinoasele au proprietati
remineralizante si tonice datorita vitaminelor si mineralelor pe care le
contin.
Morcovii, telina, sfecla rosie sunt surse bune de vitamine (B1, B2, C,
E) betacaroten si minerale (calciu, fosfor, potasiu, fier).
Bogate în vitamina C
Morcovul si radacina de patrunjel contin betacaroten, vitaminele C
si K, fier, calciu, potasiu, fosfor, mangan, magneziu, potasiu. Datorita
vitaminei C, patrunjelul este un bun adjuvant în prevenirea anemiei si a
virozelor respiratorii. Nutritionistii recomanda radacinile de
patrunjel persoanelor care vor sa slabeasca.
Scad colesterolul
Nu va plac pentru ca sunt mai tari decat alte legume? Insa tocmai în cantitatea mare de fibre sta succesul acestora.
Datorita fibrelor, morcovii, sfecla rosie, telina, ridichile negre
intervin în asimilarea grasimilor si scad nivelul colesterolului în
sange. Tot fibrele alimentare sunt cele care absorb si elimina toxinele,
substantele cancerigene din organism.
Previn cresterea glicemiei
Glucidele pe care le contin morcovii, sfecla rosie, telina au
avantajul ca elibereaza treptat glucoza sau energia. De aceea, salatele
cu radacinoase previn socurile insulinice, cresterea sau scaderea brusca
a glicemiei
Vindeca rani
Radacinoasele sunt folosite si extern. Telina se poate folosi
pentru o gama larga de rani, cicatrici, degeraturi, ulceratii, pentru ca
are capacitati cicatrizante. Ba chiar da rezultate bune în cazul unor
rani greu vindecabile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu