Ştevia are un indice glicemic extrem de mic, e
săracă în calorii şi are un efect laxativ moderat, calităţi care o fac
de neocolit în dietele de slăbire. Indulcitorii obţinuţi din ștevie sunt
naturali şi sănătoşi – numai buni pentru diabetici şi cei care adoră
dulciurile, dar vor să renunţe la zahăr. Tot ea este un ingredient
apreciat pentru tot soiul de mancăruri.
Beneficii: e sursă generoasă de zinc, fosfor, fibre, calciu, potasiu, magneziu şi
vitaminele A şi C. Stimulează funcţionarea ficatului şi a colonului,
tratează indigestia, remineralizează organismul. Preparatele din
rădăcină de ștevie tratează infecţiile pielii (acnee, psoriazis,
eczeme), atenuează durerile reumatice şi combat epuizarea fizică şi
nervoasă.
Sfat: ca să-ţi scadă pofta de mancare, mai ales dacă eşti la dietă,
cu 30 de minute înainte de masă, bea un ceai de ștevie! Normalizează
apetitul şi te face să mănanci mai puţin.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu