Papaia este un fruct tropical, însă în ultimii ani
este destul de uşor de găsit şi în supermarketurile noastre. Cu toate
acestea, românilor nu le este încă foarte familiar. De ce ar trebui să-l
pună în coşul de cumpărături?
Ei bine, pentru că este plin de vitamine şi minerale, precum vitamina C, calciu, potasiu, fier, magneziu. De asemenea, papaia conţine o enzimă, papaina, deosebit de benefică persoanelor care suferă de afecţiuni gastrice.
Printre afecţiunile pe care acest fruct e poate combate se numără
diabetul, bolile de inimă, iar specialiştii menţionează că ar fi benefic
inclusiv în prevenirea cancerului. Aceste virtuţi se datorează
conţinutului de licopen, o substanţă antioxidantă foarte puternică, ce
se găseşte şi în roşii, şi despre care experţii susţin că ar fi o armă
redutabilă împotriva afecţiunilor maligne.
Un alt beneficiu al consumului de papaia, atunci
când este adăugat în meniul zilnic, este acela că stimulează slăbirea şi
ajută la dezintoxicarea organismului. În plus, datorită conţinutului de
vitamina A, acesta poate proteja şi vederea, iar bogăţia de magneziu
ajută în combaterea acneei.
Experţii susţin îns că nu doar fructul în sine aduce zeci de
beneficii sănătăţii, ci şi seminţele. Acestea conţin flavonide care
împiedică instalarea infecţiilor în orgaanism, a bolilor renale, luptând
cu eficienţă chiar şi împotriva viermilor intestinali la copii.
În cultura japoneză există credinţa că o linguriţă de seminţe de
papaia protejează ficatul de îmbolnăvire. Datorită compoziţiei lor,
acestea împiedică formarea tumorilor în organism, inclusiv a hemoroizilor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu