marți, 1 septembrie 2015

Alimentatia bogata in proteine, un mare ajutor pentru sanatatea inimii

Pe langa cresterea masei musculare si eliminarea depozitelor de grasime, un regim alimentar bogat in proteine poate fi un mare ajutor pentru sanatatea inimii, avand efecte la fel de benefice asupra sanatatii ca lasatul de fumat si exercitiile fizice regulate.
La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din East Anglia (Marea Britanie), in urma unei cercetari efectuate pe aproximativ 2.000 de femei.
“Cresterea aportului de alimente bogate in proteine – precum carnea slaba, pestele, lactatele, fasolea, lintea, broccoli si spanacul – contribuie in mod semnificativ la scaderea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare”, a explicat Dr. Amy Jennings, coordonatorul studiului publicat in revista de specialitate “Journal of Nutrition”.
Practic, totul se datoreaza cresterea aminoacizilor din organism prin alimentatia bogata proteic. Cercetarea arata ca sapte dintre aminoacizi – arginina, cisteina, acidul glutamic, glicina, histidina, leucina si tirozina – ingerati in cantitati mai mari, prin consumul mai ridicat de alimente proteince, contribuie la scaderea tensiunii arteriale, dar si la mentinerea sanatatii arterelor de sange.
Ceea ce a surprins oamenii de stiinta a fost ca “aportul ridicat de aminoacizi are aproximativ acelasi efect benefic asupra tensiunii arteriale cum ar fi lasatul de fumat, reducerea aportului de sare in alimentatie, miscarea fizica zilnica si reducerea consumului de alcool”, a precizat Dr. Amy Jennings.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu