luni, 1 decembrie 2014

Semintele de chia stimuleaza cresterea masei musculare

Iată care sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le au aceste seminţe - minune asupra organismului şi a aspectului tău fizic:

1. Îţi potolesc poftele

Seminţele de chia sunt foarte bogate în fibre şi au efectul de a-ţi echilibra apetitul. Se digera uşor şi sunt foarte săţioase şi îţi potolesc foamea pentru mai mult timp, aşa că sunt ideale pentru micul dejun. Amestecă-le cu smoothie-uri sau cu iaurt şi vei simţi acest lucru pe pielea ta.

2. Pot fi incluse în fiecare masă

Gustul seminţelor de chia este foarte versatil. Unii spun că nu au nici un gust, asemenea apei, iar alţii susţin că au o uşoară aroma asemănătoare cu cea a nucilor. În orice caz, merg combinate cu oricare alte alimente, de la fructe şi salate la mâncăruri gatite.
3. Te ajută să-ţi hidratezi organismul

Seminţele de chia absorb lichidul şi se umfla, căpătând o textură gelatinoas
ă. Astfel, ele reţin o cantitate de apă de 10-12 ori mai mare decât masa lor şi previn astfel deshidratarea corpului în cazul persoanelor active care pierd multe lichide prin transpiraţie.

4. Conţin acizi graşi Omega3

Dacă persoanele care consumă carne îşi pot lua aceste elemente din carnea de pe
ște gras, vegetarienii pot suplini cu succes peştele cu seminţe de chia. Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru funcţionarea corectă a sistemului nervos central şi îţi vor face pielea şi părul să strălucească de sănătate.

5. Lupt
ă împotriva factorilor dăunători sănătăţii
Seminţele de chia ajută la distrugerea radicalilor liberi şi te protejează astfel de efectele nocive ale factorilor poluanţi şi ale razelor UVA şi UVB. Pentru protecţie optimă, trebuie consumate zilnic.

6. Te energizeaz
ă

Seminţele de chia sunt gustarea perfectă pentru persoanele foarte active din punct de vedere fizic. Conţin de două ori mai mult potasiu decât bananele şi o cantitate dublă de proteine faţă de oricare alte seminţe. În plus, se păstrează proaspete pentru mai mult timp, aşa că poţi opta pentru achiziţionarea în cantităţi mai mari şi mai avantajoase din punct de vedere al costurilor.

7. Îţi asigură un abdomen suplu

Seminţele de chia nu doar că potolesc apetitul, dar şi încetinesc procesul de digestie, astfel că te vor ajuta să consumi mai puţină mâncare şi, implicit, mai puţini carbohidraţi. Acum le poţi spune "Adio!" colăceilor şi aripioarelor.

8. Stimulează creşterea masei musculare

Datorită proteinelor pe care le conţin, aceste seminţe sunt perfecte pentru regenerarea ţesuturilor şi pentru creşterea masei musculare.

9. Alungă durerile

Acizii graşi Omega3 sunt antidotul perfect pentru dureri. Aceştia au efecte antiinflamatoare şi calmante şi se găsesc din belşug în seminţele de chia. Scapă de dureri într-un mod plăcut, sănătos şi gustos.

10. Detoxifiaz
ă organismul

În timp ce îţi furnizează nutrienţii şi vitaminele de care ai nevoie, seminţele de chia acţionează şi ca un detoxifiant natural, eliminând toate substanţele nocive din corp printr-o digestie optimă. Sistemul tău digestiv îţi va mulţumi pentru porţia de sănătate oferită!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu