luni, 17 martie 2014

Alimente care furnizeaza energie dimineata

Cafeaua nu este neaparat alternativa cea mai mai sanatoasa de a te energiza dimineata. Important este ce mananci pentru a obtine energie. Iata opt alimente care te vor trezi dimineata sau in oricare alt moment al zilei:

1. Migdalele: pe langa faptul ca reprezinta un aliment benefic creierului, migdalele sunt o mare sursa de grasimi bune si proteine, care ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange si iti dau energie.

2. Ouale: exista un motiv pentru care mancam de obicei oua la micul dejun. Produsele alimentare pline de proteine iti dau energia necesara pentru a rezista intreaga zi.

3. Iaurtul grecesc: alege iaurt simplu in loc de cel cu fructe (care este plin de zahar si te umple brusc de energie si apoi duce la scaderea acesteia) si bucura-te de beneficiile unei digestii sanatoase si un nivel de energie stabil. Adauga cateva migdale pentru un plus de energie.

4. Merele: alege un mar in locul unei cesti de cafea de dimineata si nu te vei simti doar treaza, ci si satula. Zaharurile naturale dintr-un mar te vor pune in miscare fara sa lase sa iti scada brusc energia.

5. Spanac: practic orice leguma cu frunze verzi este plina de fier si gata sa-ti creasca nivelul energetic. Prepara o omleta cu spanac pentru un mic dejun care te va pune cu adevarat in miscare.

6. Cereale integrale: asigura-te ca exagerezi cu carbohidratii (intr-adevar mancatul in exces te va extenua), dar daca tot vei manca vreun fel de carbohidrati, alege-i pe cei din cereale integrale. Cerealele procesate precum painea alba iti dau energie pentru o jumatate de ora inainte de a te lasa extenuata, dar cerealele integrale iti vor da toata energia necesara. Pentru micul dejun, amesteca fulgi de ovaz cu migdale si mere.

7. Portocale: sau oricare fruct ce contine vitamina C ajuta corpul tau sa arda grasimi pentru a obtine energie. Nu este de mirare faptul ca sucul de portocale este o bautura pe care preferam sa o bem dimineata!

8. Bananele: poti gasi vitaminele si potasiul de care ai nevoie intr-un singur aliment. Bananele ajuta la stabilizarea zaharului din sange si te vor tine satula. Practic, aceasta este gustarea de dupa amiaza perfecta, in locul unei cesti de cafea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu