duminică, 9 februarie 2014

Ginkgo biloba are multiple calitati

Un arbore care creste spontan in China si Japonia, cam cum cresc brazii pe la noi, ridicat la rang de copac al vietii pentru ca, spun asiaticii, este singurul capabil sa realizeze un echilibru perfect intre cer si pamant.

Arborelui i se spune si "arborele pagodelor" datorita formei pe care o are, dar si "copacul lui Dumnezeu" datorita multiplelor sale calitati.
1. Extractul de ginkgo actioneaza rapid asupra circulatiei sangelui la nivel cerebral, dar si asupra celulelor nervoase, ajutandu-ne sa ne concentram mult mai bine, sa fi m mai atenti. De aceea, se poate spune ca stimuleaza inteligenta, mai ales la tineri, la varstnici si la persoane cu maladia Alzheimer sau cu alte forme de dementa.

2. Prin activarea microcirculatiei cutanate si descongestionarea tesuturilor, ginkgo biloba accelereaza cicatrizarea ranilor si reface integritatea tegumentelor in caz de edeme, varice, cuperoza (eruptie de pete rosii), hemoroizi.

3. Are efecte vasodilatatoare, reduce presiunea arteriala si riscul de infarct. Mai mult, flavonoidele din frunze impiedica oxidarea colesterolului si a trigliceridelor pe peretii arterelor, prevenind astfel formarea placilor de aterom, care ingusteaza vasele de sange. Flavonoidele exercita efecte anticanceroase, regeneratoare si fortifiante.

4. Inhiba factorul de activare a trombocitelor (elementele din sange responsabile de formarea cheagurilor), ceea ce reduce tendinta spre tromboze.

5. Administrarea de ginkgo femeilor ajunse la menopauza previne instalarea osteoporozei, a depresiei, a bolilor cardiovasculare. In plus, tratamentul cu ginkgo reduce riscul de cancer la san la femeile care fac terapie de substitutie cu hormoni estrogeni.
6. Protejeaza retina de procesele degenerative intervenite odata cu varsta sau ca efect secundar al diabetului. Tratamentul are mai ales rol preventiv, dar sunt consemnate si cazuri in care a fost stopata, cu ajutorul sau, evolutia degenerescentei maculare si a retinopatiei diabetice.

7. Tinctura se recomanda in tulburari circulatorii cerebrale si periferice (stimularea irigarii cerebrale, ischemie cerebrala, pierderea memoriei, boala Alzheimer, scleroza in placi, ameteli, migrene, depresie psihica, reglarea circulatiei sangvine, vasodilatatie, tromboflebite, varice, ulcere varicoase), precum si in cancere, diabet zaharat, tulburari de auz si de vedere, imbatranire prematura.

8. Datorita flavonelor si terpenelor, frunzele de ginkgo au un puternic efect antioxidant, care incetineste imbatranirea tesuturilor, degenerarea ADN-ului si impiedica aparitia celulelor maligne.

9. Capsulele sunt recomandate mai ales pentru imbunatatirea fluxului sangvin cerebral.

Atentie

La recomandari, pentru ca dozele in exces pot provoca efecte secundare ca: dermatite, diaree, voma si stari de neliniste. Nu se consuma seara dupa ora 18.00, deoarece provoaca intensificarea activitatii cerebrale, cu efecte directe asupra insomniei.

Cum se ia:

Infuzie: 10 g frunze uscate la 250 ml de apa clocotita; se lasa acoperit zece minute, se strecoara si se beau doua cani pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele de dimineata si pranz, intr-o cura de minimum trei luni.

Tinctura: in proportie 1:4, cu alcool 40˚, macerata timp de 10-14 zile; se iau de trei ori pe zi cate 30 de picaturi (adulti) si zece picaturi (copii 6-14 ani), in putina apa sau suc natural.

Capsule: luate trei pe zi in functie de varsta (una la copii, doua la tineri si trei la adulti), inainte de mese.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu