sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Miezul de nuca foarte bun pentru memorie

Miezul de nucă are un conţinut ridicat de proteine, lipide, glucide şi celuloză. De asemenea, este extrem de bogat şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc, iod, vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten. Iată de ce sunt sănătoase nucile.

Miezul de nucă este indicat în bolile cardiovasculare, în diabet, în afecţiuni ale glandei tiroide, în tulburări de creştere şi pentru întărirea sistemului imunitar. Tratamentul dă rezultate şi în cazul şcolarilor cu dificultăţi de memorare şi în cazul femeilor care alăptează. Miezul de nucă are în compoziţia sa lipide, glucide, acizi nucleici, minerale (iod, calciu, potasiu, zinc, sodiu şi magneziu) şi vitamine din complexul B. Terapia cu miez de nucă constă în consumarea a câte 100 g de nuci pe zi, timp de o lună.

Uleiul de nuci, extrem de sănătos

Uleiul de nucă, ce se găseşte la plafare, conţine o cantitate importantă de nutrienţi, având astfel proprietăţi anticolesterolice, care ajută la menţinerea elasticităţii venelor. Acidul elagic ce face parte din conţinutul nucilor previne formarea celulelor canceroase, diminuând riscul producerii de cancer de sân sau cancer de prostată. De asemenea, nucile şi uleiul rezultat din acestea înfrumuseţează şi menţin pielea şi părul sănătoase, prevenind astfel îmbătrânirea.
Reţetă

Salată de ţelină, avocado şi nucă

Ingrediente: 3 felii de bacon, 6-8 tulpini de ţelină, 3 cepe verzi,
50 g miez de nucă, 1 avocado copt, suc de lămâie, 120 ml iaurt
1 lingură de ulei de măsline, un praf de boia iute.
Mod de preparare: Se prăjeşte baconul, fără ulei, până devine crocant, se toacă mărunt. Se pune apoi într-un castron, împreună cu ţelina şi ceapa verde. Se taie avocado-ul în jumătate şi se feliază subţire. Se decojeşte fiecare feliuţă şi se stropeşte cu suc de lămâie. Se pune apoi în castron, alături de ţelină şi bacon. Se amestecă într-un castronel iaurtul cu ulei de măsline şi boia. Se pune acest conţinut în castronul cu salată şi se amestecă. La final, peste această salată de presară nucă tocată şi se serveşte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu