joi, 17 octombrie 2013

Sfecla rosie lupta impotriva cancerului si ajuta ficatul

Daca te numeri printre cele care iubesc sfecla rosie, atunci inseamna ca te bucuri deja de numeroasele sale beneficii nutritionale. Daca nu ai testat-o pana acum, iti oferim sapte motive pentru care ar trebui sa o faci.

1. Este bogata in fitonutrienti, are efect antioxidant, antiinflamator si detoxifiant.

2. Este o sursa bogata de vitaminele A, B si C, magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor si acid folic.

3. Sudiile au aratat ca sfecla lupta impotriva cancerului, in special cel de colon, este un tonic excelent pentru ficat si purifica sangele.

4. Sfecla rosie contine carbohidrati care se transforma in energie pentru organism, are putine calorii si satisface pofta de dulce.

5. Era folosita de vechii romani ca afrodisiac datorita continutului de bor care are o stransa legatura cu producerea hormonilor sexuali.

6. Are in compozitie betaina, o substanta care este folosita in anumite tratamente pentru depresie. De asemenea contine triptofan care relaxeaza si ofera o stare de bine.

7. Nutritionistii folosesc sfecla rosie sau sucul acesteia pentru a testa nivelul acidului din stomac. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu