Ceapa este ideala in dieta femeilor. Aceasta
leguma puternic aromata face parte alaturi de usturoi si praz din
familia Allium, este foarte bogata in sulf, mineral responsabil pentru
mirosul intepator si are numeroase beneficii pentru sanatate.
CEAPA SI BENEFICII CARDIOVASCULARE
Specialistii au demonstrat ca substantele sulfurice regasite in
ceapa au proprietati anticoagulante si previn agregarea plachetelor
sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol si de
trigliceride din sange, imbunatatind functionarea membranei celulare a
globulelor rosii. Printre beneficiile consumului de ceapa se numara si
prevenirea infarctului, datorita continutului foarte mare de flavonoide.
BENEFICII PENTRU OASE
Studiile au aratat ca includerea cepei in dieta de zi cu zi creste
densitatea oaselor si poate avea beneficii considerabile asupra femeilor
aflate la menopauza, care se confrunta cu o scadere a densitatii
osoase. S-a demonstrat de asemenea ca femeile care au trecut de varsta
menopauzei au un risc mai mic de fractura de sold daca includ ceapa in
dieta zilnica. Densitatea osoasa a femeilor in varsta, care consumau
ceapa zilnic, era mult mai buna decat in cazul celor care consumau ceapa
doar o data pe luna sau mai rar. Ceapa contribuie substantial la
sanatatea tesuturilor conective, deoarece acestea au nevoie de sulf
pentru a se forma.
CUM MANANCI CEAPA
Ceapa poate fi consumata cruda in salate. Rosiile si castravetii fac casa buna cu ceapa cruda. Poti pune ceapa in salata de fasole boabe si o poti adauga, tocata in toate combinatiile de legume crude. Un truc foarte bun este sa tai ceapa marunt si sa o combini, inainte de a o adauga in salata cu putina sare. Freaca ceapa tocata cu mana si scurge sucul. O parte din miros si iutela vor dispare. Ceapa coapta este ideala alaturi de carne la gratar si legume. Coapta se induceste. Curata foile cepei si tai-o in patru. Pune bucatile in tava la copt. Presara sare, piper si ulei si coace-o. Este o garnitura simpla si delicioasa. Ceapa se combina foarte bine cu cimbrul si marurul proaspat, merge de minune cu foile de dafin si boabele de piper.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu