Fruct originar din Asia numit şi „elixirul tinereţii”, mango este unul din alimentele bogate în fibre, vitamina A, vitamina C şi potasiu, fiind recunoscut pentru multiplele sale beneficii.
Inceputul istoriei fructului mango poate fi găsit în Malaiezia şi
India, fiind unul din fructele des întalnite în tradiţiile culinare din
Asia, în timp ce în alte părţi din lume este mult mai rar întalnit.
Mango conţine compuşi antioxidanţi care ajută la prevenirea şi
protejarea împotriva cancerului de colon, prostată, san sau a leucemiei.
In acelaşi timp, fructul originar din Asia este o sursă bună de
vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, proteine şi
carbohidraţi.
Printre beneficiile fructului de mango amintim:
1.Ajută la digestie
Enzimele digestive ajută la accelerarea funcţionării
metabolismului, previne constipaţia şi este bun în combaterea acidităţii
gastrice.
2.Scade nivelul de colesterol
Nivelurile mari de fibre, pectină şi vitamina C ajută la scăderea nivelului de colesterol.
3.Scade riscul de cancer
Proprietăţile antitumorale sunt datorate substanţelor antioxidante
şi aportului de fibre. Astfel, consumul acestui fruct este recomandat
celor care vor să mărească să prevină posibilitatea apariţiei cancerului
de colon.
4.Efect antiinflamator
Compusul numit mangiferina este cel care dă proprietatea fructului de mango de a fi considerat un bun antiinflamator.
5.Scade tensiunea
Potasiul este substanţa minerală care contribuie la diminuarea
nivelului tensiunii, dar la aceasta pot fi adăugate şi vitamina e şi
seleniul.
6.Imbunătăţeşte viaţa sexuală
Fructul asiatic accelerează secreţia de hormoni sexuali, ceea ce
duce la stimularea apetitului sexual, conţinutul vitaminei E jucand un
rol important.
Este indicat să-l achiziţionaţi cand este bine copt, altfel există şansa de a descoperi un fruct lemnos aproape fără gust.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu