Consumate în stare proaspătă, dar şi sub formă de infuzii de ceai,
fructele de pădure protejează organismul şi ridică o barieră în calea
bolilor. Afinele, murele, coacăzele, măceşele sunt o sursă naturală de
vitamine și minerale, iar împreună reprezintă un tonic excelent! Iar
infuzia de fructe, îndulcită sau nu cu miere, poate fi consumată și
rece.
Ceaiul de afine
Are un gust excelent şi este folosit cu succes în infecţiile
gastrointestinale. In uz intern, ceaiul de afine este hipoglicemiant
activ – diabet, diuretic şi dezinfectant al tubului urinar, antidiareic,
antihemoragic.
Ceaiul de mure
16,08% din femei şi 15,07% din bărbaţii de peste 15 ani din Romania
suferă de boli cardiovasculare. Cum s-a ajuns aici? Stresul, consumul
de alcool şi tutun, alimentaţia nesănătoasă afectează inima. Iar
medicina populară recomandă ceaiul din mure pentru o inimă sănătoasă.
Ceaiul de zmeură
Zilnic, poluarea caştigă teren într-o luptă inegală. Unii
cercetători britanici cred că aceste efecte pot fi anihilate de acţiunea
licorilor de zmeură. In plus, zmeura are şi un efect intens
detoxifiant.
Ceaiul de măceşe
Ceaiul de măceşe este recomandat în afecţiunile ficatului, are proprietatea de a mări secreţia de bilă. Intăreşte organismul, fiind un bun vitaminizant. Acest ceai ajută la îmbunătăţirea stării organismului datorită conţinutului mare de vitamina C.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu