Margarina a apărut într-un moment de criză socială,
Cercetătorii au încălzit uleiuri vegetale de floarea-soarelui, de soia
şi de rapiţă la temperaturi de 150 ºC, la care au adăugat hidrogen şi au
obţinut un produs alb. Produsul astfel obţinut a fost denumit
„margarină”. Reacţia chimică dintre uleiurile încinse şi hidrogen are
loc în prezenţa unor catalizatori de nichel, deosebit de nocivi pentru
organism.
Producătorii adaugă tot felul de ingrediente în margarină, pe lângă
cele deja cunoscute, iar prin reclama lor obsedantă vor să ne convingă
că margarina este un produs sănătos, îmbogăţit cu vitamine, cu omega 3,
uneori chiar şi cu arome de fructe.
În margarina din zilele noastre, pe lângă grăsimile vegetale, sunt
adăugaţi coloranţi, aromatizanţi şi vitamine sintetice. Nimic natural şi
nimic sănătos în margarină, dar cu toate acestea foarte consumată.
De ce consumă românii atâta margarină?
Margarina se află printre produsele consumate de români în primul rând
pentru că este ieftină. De aceea, foarte multe familii, mai ales cele cu
mulţi copii, preferă să cumpere o cutie mare de margarină care să
ajungă la toată familia, decît un pachet de unt. Nu toată lumea ştie cât
de „gol” este conţinutul margarinei şi cât de nocivă poate deveni
aceasta dacă este consumată frecvent. Margarina este consumată în
perioada posturilor de peste an, când înlocuim produsele pe bază de
grăsimi animale cu cele preparate din grăsimi vegetale.
Efectele consumului de margarină asupra sănătăţii
Consumul de margarină, în mod repetitiv poate duce la apariţia unor
efecte nedorite asupra stării de sănătate a organismului. Bolile
cardiovasculare, bolile neurodegenerative sunt puse şi pe seama
consumului de margarină. Consumul de margarină creşte riscul de cancer,
micşorează colesterolul bun şi îl măreşte pe cel rău, micşorează
calitatea laptelui ma-tern şi micşorează reacţia la insulină. Grăsimile
hidrogenate sau parţial hidrogenate poartă o mare vină pentru formarea
depozitelor de grăsime, determină apariţia celulitei şi solicită
excesiv ficatul. Cosumul de margarină acţionează în mod nefast şi
asupra sistemului imunitar, producând slăbirea acestuia, creşterea
sensibilităţii la infecţii, intoxicaţii şi chiar forme de cancer.
duminică, 12 ianuarie 2014
Home »
consum margarina
,
informatii utile
,
Margarina efecte
,
margarina este toxica
,
produse nocive
,
sanatate
» Despre margarina, un produs care afecteaza inima
Despre margarina, un produs care afecteaza inima
00:11
consum margarina, informatii utile, Margarina efecte, margarina este toxica, produse nocive, sanatate
No comments
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu