Germenii de grau ofera elemente nutritive
necesare dezvoltarii noastre. Pentru a cunoaste proprietatile
germenilor de grau, am intocmit o lista cu cele mai importante beneficii
pentru organismul nostru.
Sunt bogati in nutrienti
Doar doua linguri de germeni de grau contin 4 g de proteine, 9 g de
carbohidrati si 1,5 g grasimi saturate. Putem obtine necesarul zilnic
de fibre de la 115 g de germeni de grau.
De asemenea, germenii de grau contin vitamine B, acizi grasi
sanatosi, fier, calciu, zinc si magneziu. Sunt si una dintre cele mai
importante surse de acid folic, care este benefic pentru femeile
insarcinate sau care isi doresc copii.
Are un index glicemic scazut, fiind un aliment potrivit pentru diabetici.
Reduc nivelul de colesterol
Fitosterolii din germeni de grau sunt compusi steroizi care ajuta
la scaderea nivelului de colesterol general, dar si a LDL, cunoscut sub
numele de colesterol rau.
Intr-un studiu realizat de Institutul National in Sanate si
Cercetare Medicala din Marsilia, Franta, participantii care au consumat
un sfert de cana de germeni de grau cruzi in fiecare zi, timp de 14
saptamani, au aratat o reducere de 15,4% a LDL.
Lupta impotriva cancerului si a artritei
Un studiu publicat de Jurnalul de Cancer Britanic arata ca germenii
de grau fermentati scad raspandirea cancerului de colon, reduc
recidivarea lui si cresc sansele la supravietuire. De asemenea,
anumite experimente clinice in Reumatologie arata o scadere a
rigiditatii articulatiilor la pacientii care au consumat grau fermentat
timp de 6-12 luni.
Cum consumam germenii de grau
Asa cum am spus, germenii de grau sunt foarte bogati in nutrienti,
asa ca ar fi bine daca evitam gatitul lor. Putem sa ii adaugam in
iaurt, in cereale sau in shake-urile de proteine.
Putem inlocui o parte din faina folosita la gatit cu germeni de
grau, de exemplu pentru clatite sau in loc de pesmet pentru prajit.
Pentru a-si pastra prospetimea, pastrati germenii de grau intr-un recipient etans in frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu