Mierea conţine vitamine, dar are calciu şi fosfor, două elemente esenţiale pentru viaţă. Aşadar, în loc să luaţi calciu de la farmacie, consumaţi o linguriţă de miere pe zi, în cazul în care nu suferiţi de diabet. Calciul se absoarbe în proporţie de 100% din deliciosul dulce. Intr-o lingură de miere sunt 120 de kilocalorii.
Vă luaţi doar cu această doză şi vitamina A, vitaminele B2, B3, B5, B6 şi B9, acesta din urmă fiind beneficul acid folic. Are şi o cantitate mică de fier, dar şi alte metale în cantităţi foarte apropiate de nevoile organismului. pH-ul mierii se situează între 3,2 -4,5, ceea ce face imposibilă dezvoltarea bacteriilor. Este motivul pentru care mierea nu se deteriorează.
In timp, doar cristalizează. Pană la 1 an, este contraindicată copiilor deoarece poate conţine bacteria botulinică, care în cazul ingerării determină afecţiuni grave. Ulterior, însă, mierea este un aliat excepţional al copilăriei. Are efect antimicrobian şi antivirulicid, deci fortifică orice organism indiferent de varstă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu