Cui nu-i place sa manance floricele de porumb si sa urmareasca programul preferat la televizor. Placerea de a manca floricele este dublata si de efectele pozitive pe care le au acestea asupra starii de sanatate.
Daca sunt preparate cum trebuie, floricelele de porumb au un nivel scazut de calorii, sunt bune pentru inima si circulatia sangelui si contin o gramada de nutrienti necesari corpului, potrivit doctorulzilei.ro.
Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Scranton din
Pennsylvania a scos la iveala faptul ca floricelele de porumb contin o
cantitate mare de substante antioxidante numite polifenoli, intr-o mai
mare masura decat contin fructele sau legumele.
Polifenolul se pare ca ar reduce aparitia bolilor de inima si
anumitor tipuri de cancer. Totodata, fiind vorba despre cereale,
floricelele contin multe fibre. O multime de calitati pentru banalele
“boabe de porumb explodate”.
Cu toate astea, popcornul nu poate fi un inlocuitor al produselor
care contin substante nutritive si antioxidanti ce nu se gasesc in
cereale, insa caloriile putine pot reprezenta un alt avantaj in fata
altor tipuri de cereale.
Foarte important ramane modul in care sunt facute floricelele, ele
nu trebuie sa fie “scufundate” in ulei sau unt sau sa aiba multa sare.
Asta ar diminua mult din avantajele pe care le au.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu