Stim cu toti ca se aproprie iarna si iarna este plina de surprize mai ales cand vin sarbatorile si se mananca din belsug mancare traditionala cu muraturi.
Castravetii din comert sunt crocanti si buni. Iata cum puteti sa ii preparati si voi in acelasi mod, acasa!
Timp de preparare: MediuCastravetii din comert sunt crocanti si buni. Iata cum puteti sa ii preparati si voi in acelasi mod, acasa!
Numar de portii: 6-8 borcane
Complexitate: mediu
Ingrediente
- 3 kg castraveti cornison
- 1 radacina de hrean
- 300 ml otet (de 9 grade)
- 1 l apa
- 2 linguri de zahar
- piper boabe
- flori de marar
- frunze de telina
- foi de dafin
- boabe de mustar
- 1 plic fix Dulce-acrisor
1. Castraveciorii se spala, se taie felii si se asaza in borcane mici. Se pun deasupra frunze de telina, 12 foaie de dafin, flori de marar, 3-4 boabe de piper, boabe de hrean.
2. Otetul, apa, zaharul si pliculetul de fix se pun intr-o oala si se fierb impreuna, iar compozitia fierbinte se toarna peste castraveti, apoi se sigileaza.
3. Dupa racire, borcanele cu castraveti muraturi in otet se pastreaza la loc racoros.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu