marți, 27 mai 2014

Cum curatam rinichiii de toxine

Beneficiile unei cure de detoxifiere a rinichilor

Desi multe plante si legume folosite la curatarea rinichilor asigura o buna functionare a acestor organe, niciun studiu nu arata clar rolul acestor plante si substante nutritive in reducerea riscului aparitiei pietrelor la rinichi.

Daca suferi de probleme ale rinichilor, ai pietre la rinichi sau alte afectiuni asociate este recomandat sa consulti un medic inainte de a incepe o cura destinata exclusiv acestor organe sensibile.

Rinichii tai se curata singuri daca le oferi toate conditiile necesare functionarii corecte. In primul rand trebuie sa consumi destule lichide, ceea ce inseamna sa bei apa, sa mananci supe mai putin sarate, ceaiuri, fructe si legume.

In plus, trebuie sa cureti rinichii tai de acele substante care provoaca pietre la rinichi sau nisip.

Pentru ca rinichii au si alte functii vitale (produc hormoni si substante care reducpresiunea arteriala de exemplu), trebuie sa te asiguri ca ii mentii sanatosi si perfect functionali.

Daca ai rinichi sanatosi, ai si o circulatie buna, un sistem urinar sanatos, o vezica fara probleme si un sistem imunitar functional, care te apara de microbi si boli.

Tipuri de cure de detoxifiere pentru rinichi

Exista cure de detoxifiere a rinichilor care promit o imbunatatire a functiei de excretie a toxinelor din corp, cure care asigura o productie sanatoasa, in limite normale de hormoni, dar si cure care promit ca te scapa de substantele nocive acumulate in acestia, care ar putea determina aparitia unor boli sau chiar a unor tipuri de cancer.

Cum iti detoxifici rinichii

1. Flori si ierburi de leac

Unele remedii naturale din plante sunt foarte bune pentru rinichi: papadie, ienupar, urzici, patrunjel, trifoi rosu, ghimbir, etc.

2. Legume si fructe

Unele alimente naturale sunt recomandate in curele de detox ale rinichilor: pepene rosu (pentru continutul mare de apa), sucul de lamaie, sucul de merisor, semintele de dovleac.

3. Vitamine si minerale

Unele vitamine si minerale sunt adesea recomandate ca adjuvant in curele de detoxifiere a rinichilor: vitamina B2, vitamina B6, magneziu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu