sâmbătă, 5 aprilie 2014

Ce beneficii are zmeura

Controlează apetitul

In plus, nivelul ridicat de ketonă din organism stimulează producția de adinopectină, un hormon care este responsabil de controlul apetitului și al nivelului de grăsimi.

Nu în ultimul rand, specialiștii sunt de părere că un consum ridicat de zmeură stimulează metabolismul, într-o manieră asemnănătoare capsaicinei, substanța activă din ardeiul iute.

Acest lucru a fost dovedit în cadrul unei cercetări, ale cărei rezultate arată că zmeura, prin compusul său, activează termogeneza grăsimii brune, grăbind procesul de ardere a caloriilor. Astfel, zmeura previne obezitatea, fiind și un bun adjuvant în tratarea acestei afecțiuni.

Descompune celulele de grăsime

Acest compus are o acțiune lipolitică, ceea ce duce la eliminarea depozitelor de grăsime din organism, contribuind astfel la scăderea în greutate.

In cadrul unei cercetări, oamenii de știință au hrănit șoareci de laborator cu alimente bogate în calorii, dar le-a fost administrat și ketonă, pe o perioadă de 10 săptămani.

La sfarșitul perioadei de monitorizare, cercetătorii au observat în cazul șoarecilor care au luat ketonă că procentul de grăsime din ficat și de pe abdomen a scăzut în mod considerabil.

De asemenea, ketona are rolul de crește nivelul de norepinefrină, un hormon care induce lipoliza, cu alte cuvinte descompunerea celulelor de grăsime.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu