miercuri, 19 februarie 2014

Pasta de dinti folosita ca remediu pentru diferite afectiuni

Toata lumea o foloseste pentru a-si curata dintii. Dar stiai ca pasta de dinti poate fi folosita ca remediu pentru diferite afectiuni?

Iata care sunt acestea si cum le poti trata:

Arsuri

Chiar daca folositi paste scumpe pentru curatarea dintilor, e bine sa aveti si un tub de pasta simpla, mentolata. Daca pe piele apare o basica produsa de arsura, o ungeti cu un strat gros de pasta de dinti mentolata si in timp de 15-20 de minute senzatia de arsura dispare. Pasta nu se sterge, dupa un timp ea va cadea singura.

Dermatita, alergie

Mai ales femeile ce folosesc in gospodarie diverse produse chimice pentru spalat, curatat si dezinfectat, fac alergii. In acest caz, se ung locurile cu eruptii sau iritatii cu un strat de pasta de dinti, se panseaza si se lasa 24 de ore, apoi se spala cu apa calda si se ung cu vaselina farmaceutica sau crema de galbenele. Dupa 3 proceduri, puteti schimba tratamentul. Preparati un amestec din urmatoarele componente: cate o lingura de otet si ceapa pisata, cate o lingurita de bicarbonat de sodiu si sare fina. Se omogenizeaza si se aplica, la fel ca pasta de dinti, timp de 2-3 zile.

La copii mici, adulti supraponderali sau persoane cu transpiratie abundenta, apar pe corp locuri “oparite” (dermatita intertriginoasa). In cazul acesta problema dispare daca tamponati locurile afectate cu pasta de dinti.

Intoxicatie alimentara la copii

Cand copiii stau la mese de sarbatoare si mananca alimente grase sau mai putin proaspete, organismul lor plapand reactioneaza cu diaree. Parintii iau masuri si diareea se opreste, dar toxinele ce trebuiau eliminate raman in organism si atunci sistemul de aparare incearca sa le scoata prin piele, unde apar eruptii cutanate. Pe locurile afectate se aplica un strat gros de pasta de dinti (de dorit pe baza de plante), se lasa pana se usuca si se spala cu apa rece. In prima zi, procedura se repeta din 2 in 2 ore, a 2-a zi, din 3 in 3 ore.

Intepaturi de insecte

Unele intepaturi provoaca reactii de inflamare, edem, intoxicatie a pielii, asociate cu senzatii neplacute de prurit, uneori dureroase. In asemenea cazuri, puteti folosi pasta de dinti cu sare de mare (de ex. “Pomorin”, care se produce in Bulgaria) sau una din pastele destinate copiilor.

Intepaturile de tantari sunt destul de deranjante. Daca ungem locul intepat cu pasta de dinti, senzatia de iritatie dispare repede.

Prurit anal

Daca nu este provocat de helmintiaza, poate fi diminuat cu Colgate cu propolis si eucalipt. Inainte de culcare, anusul se spala cu apa rece, se sterge bine si se unge cu pasta de dinti. La inceput apare o senzatie slaba de arsura, dar trece repede. Procedurile se fac in fiecare seara, timp de 10-12 zile.

Raceala, pierdere de voce

Indata ce apar primele simptome de raceala, luati in gura 3-4 cm de pasta de dinti ce are fluor in continutul ei si 50 de ml de apa calduta. Clatiti cavitatea bucala si gatul, apoi tineti pasta in gura, timp de 10-20 de minute. Nu inghititi! Scuipati pasta si clatiti bine gura cu apa calda. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi. Concomitent se intareste si smaltul dentar.

Herpes

Cei ce sufera periodic de aparitia pe buze a unor basicute pline cu lichid, inestetice, dar si dureroase, pot sa foloseasca pasta de dinti pentru rezolvarea problemei. Herpesul se tamponeaza cu alcool sanitar si se unge de cateva ori pe zi cu pasta, pana se usuca si nu se mai dezvolta.

Curatarea pancreasului

Timp de 3 zile, se bea de 3 ori pe zi, intre mesele principale, cate un pahar de apa calda amestecata cu o lingura rasa de orice praf de dinti, dar mai bine fara aromatizanti.

Otita

Bunicile noastre rezolvau problemele legate de dureri, prurit si inflamarea urechilor, pe cat de simplu, pe atat de eficient: in urechea bolnava se sufla praf de dinti, de 3-4 ori pe zi, timp de cateva zile.

Ingrijirea unghiilor

In componenta pastelor de dinti intra si substante pentru restabilirea smaltului dentar. De aceea, putem sa le folosim si pentru ingrijirea unghiilor. Zilnic se lustruiesc unghiile pe partea exterioara si pe partea interioara, cu o periuta de dinti aspra, cu putina pasta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu