miercuri, 15 ianuarie 2014

Iti tremura mainile?

Tremuratul mainilor poate prevesti unele boli grave, de aceea trebuie sa mergi la medic cand ai aceste simptome. Iata despre ce boli ar putea fi vorba. 

O afectiune care include printre simptome tremuraturi ale membrelor este hipertiroidismul. Boala apare în conditiile în care glanda tiroida produce hormon tiroidian în exces. Acesta controleaza metabolismul, dar si tonusul muscular.

Ce poti face? Daca ai în familie cazuri de hipertiroidism sau ai simptome care te alerteaza, fa-ti analize de sange care sa indice nivelul hormonilor tiroidieni.


Dupa diagnosticare, ai trei variante de tratament: medicamentele antitiroidiene, iodul radioactiv sau interventia chirurgicala. In unele cazuri, este nevoie de terapii combinate.

Daca mainile îti tremura involuntar chiar si în situatiile în care esti în repaus sau întins în pat, atunci poate fi semn de Parkinson. Maladia distruge celulele neuronale care secreta o substanta numita dopamina, responsabila de controlul miscarilor normale ale corpului.

Ce poti face? Parkinson este o boala care nu se vindeca, dar tratamentele existente reduc simptomele. In plus, exercitiile fizice, fizioterapia si terapiile ocupationale care constau în dezvoltarea unor hobby-uri sunt de ajutor în toate stadiile bolii, mai ales în mentinerea tonusului, mobilitatii si independentei.

Tremuratul mainilor este un simptom care apare si la dependentii de alcool, de regula în perioadele cand persoana dependenta este nevoita sa consume mai putin alcool decat obisnuia.

Prin urmare, poate fi considerat o forma de sevraj care se manifesta la persoanele cu un istoric lung de consum de alcool. Manifestarile dureaza între 3-4 zile, putand fi asociate cu alte simptome, precum deshidratare, batai neregulate ale inimii, transpiratii reci, dureri de cap, anxietate, dilatarea pupilelor si delir.

Ce poti face? Mergi la medic pentru a trata dependenta de alcool. In acelasi timp, sunt recomandate hidratarea corecta, administrarea de acid folic, de tiamina (vitamina B1), precum si a sulfatului de magneziu, care calmeaza convulsiile si tremorul.

Foarte des, tremuraturile fiziologice sunt provocate de emotii sau de excitante precum cafeaua si tigarile.

Explicatia este ca excesul de cafeina si de nicotina contribuie la pierderea mineralelor din organism, necesare mentinerii elasticitatii fibrei musculare, a ligamentelor si a nutrientilor necesari functionarii corecte a sistemului nervos.

Combinate cu oboseala si cu stresul de peste zi, astfel de excitante pot cauza tremorul mainilor.

Ce poti face? Redu consumul de cafea, urmeaza cure detoxifiante si foloseste suplimente alimentare care sa contina vitaminele si mineralele necesare echilibrului organismului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu