miercuri, 15 ianuarie 2014

Aerul din timpul iernii contine mai mult oxigen decat vara

Previne spasmofilia si osteoporoza. Chiar daca in timpul iernii soarele este mai mult ascuns in nori, specialistii ne asigura ca 20 de minute de plimbat in aer liber ajuta la sinteza vitaminei D, necesara fixarii calciului in oase.

Trateaza oboseala cronica. Daca in lunile de vara persoanele care sufera de oboseala cronica se simt si mai molesite din cauza caldurii, iarna este momentul in care isi pot trata aceasta afectiune. Mersul pe jos in timpul iernii imbunatateste calitatea somnului, aspect deosebit de important pentru cei care se simt mereu obositi.


Previne sau chiar trateaza depresia. Aerul din timpul iernii este mai bogat in ioni negativi decat vara, iar expunerea regulata la actiunea acestora poate trata depresia de sezon.


Tonifica sistemul imunitar, iar noi vom suferi mai putin de afectiunile specifice sezonului rece.

Stimuleaza circulatia sangvina si elibereaza organismul de toxine. Este foarte util in cazul fumatorilor, dar si dupa perioada sarbatorilor de iarna sau ori de cate ori ne simtim "ingreunati" din cauza mesele copioase.
 

Atenueaza anemia. Aerul din timpul iernii contine mai mult oxigen decat vara, lucru de mare ajutor persoanelor anemice. Pe de alta parte, vremea rece mobilizeaza sangele depozitat la nivelul ficatului si al splinei, ceea ce duce la atenuarea simptomelor anemiei. Inima si creierul sunt organele care au cel mai mult de suferit in urma transportului deficitar de oxigen.

30 de minute de mers prin zapada (grosimea de 0,5 m) echivaleaza cu 60 petrecute in sala de forta.


Aerul rece revigoreaza functiile creierului. Spre deosebire de plimbarile in aer cald din timpul verii, cele din timpul iernii ne ajuta sa gandim si sa ne concentram mai bine. Sunt recomandate mai ales persoanelor sedentare sau celor care desfasoara munca de birou.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu