joi, 6 februarie 2014

Ceaiuri care curata toxinele din corp

De obicei, iarna se fac multe excese culinare. De aceea, o dată cu trecerea sezonului festiv se impun cAteva măsuri de detoxifiere a organismului. In afară de dietele pe bază de legume și alimente slabe în grăsimi se pot urma cAteva tratamente pe bază de ceaiuri, unele plante fiind recunoscute pentru proprietățile lor detoxifiante și antioxidante.

Ceaiuri detoxifiante

•BRUSTURE  

La ce e bun - redutabil inamic al toxinelor din corp, are rol depurativ, curățind sAngele de toxine, dar și diuretic, stimulAnd funcțiile renale și hepatice.

Cum îl consumi - Din rădăcina măcinată prepară o infuzie din care nu uita să bei trei căni pe zi, timp de o săptămAnă.


•COADA CALULUI

La ce e bun – planta este un diuretic natural eficient. Curăță sAngele de toxine și are o acțiune antimicrobiană și antiseptică.

Cum îl consumi – fă o infuzie din 4-5 lingurițe de plantă uscată și mărunțită la 1 ½ de apă. Lasă la fiert 15 minute și după ce se răcește bea 3-4 căni pe zi.

•MĂCEȘ 

La ce e bun - pe lAngă faptul că e bogat în vitamina C, tocmai bună în sezonul rece, fructul de măceș are și proprietăți diuretice. Favorizează funcția antitoxică a ficatului și ajută la regenerarea celulei hepatice.

Cum îl consumi - Pentru a te bucura de efectul detoxifiant al acestor fructe, nu uita să consumi cAte 2-3 căni de infuzie pe zi, timp de 10 zile.


•IARBA MARE

La ce e bun – excelent diuretic, acest ceai elimină toxinele, tonifică stomacul și mărește secreția de bilă. Consumat regulat, este un bun tonic general.

Cum îl consumi – din florile uscate de plantă prepară o infuzie. Bea cam 2-3 căni în 24 de ore, timp de 10 zile.

•PĂPĂDIE

La ce e bun – depurativ sanguin eficient care curăță și stomacul de toxine. Este un bun sudorific și diuretic care subțiază sAngele îngroșat.

Cum îl consumi – din 2 lingurițe de plantă uscată și o cană de apă fierbinte prepară o infuzie. Bea 2-3 căni cu acest preparat pe zi iar la primăvară consumă cAt mai multă salată de păpădie.

•URZICĂ 

La ce e bun - ceaiul de urzică preparat din frunze uscate de plantă ajută la eliminarea apei în exces din organism.

Cum îl consumi - pentru inducerea unei stări generale bune, dar mai ales pentru a scăpa de toxine, bea în fiecare zi, timp de o lună de zile, cAte 1-2 căni de infuzie, pe stomacul gol, înainte de masă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu