duminică, 19 ianuarie 2014

Cum putem trata cataracta?

Doua studii recente în domeniu au adus în atentie o noua abordare a interventiei chirurgicale de cataracta.

Aceasta poate fi mai sigura si mai eficienta decat procedura standard dupa care se lucreaza la ora actuala.

Este vorba despre metoda care utilizeaza un laser special, aprobat de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente – SUA), dar care nu este înca disponibil pe piata.

Acest procedeu va fi unul dintre cele mai fiebinti subiecte de discutie de la Reuniunea Anuala, aflata la a 11-a editie, a Academiei Americane de Oftalmogie.

Cercetatorii William W. Culbertson, de la Institutul Oftalmogic Bascom Palmer din cadrul Universitatii de Medicina din Miami, si Mark Packer, de la Universitatea de Stiinta si Sanatate Oregon, confirma ca sunt cateva avantaje pe care le poate avea interventia chirurgicala cu ajutorul laserului.

Specialistul Culbertson si echipa sa de experti studiaza modul în care tratatamentul cataractei cu ajutorul laserul afecteaza nivelul de ultrasunete necesar pentru atenuarea bolii.

In consecinta, acestia împreuna cu medicii chirurgi vor sa utilizeze cel mai mic nivel de ultrasunete care sa combata cataracta, astfel încat sa nu fie afectata corneea.

Procedura consta în îndepartarea cristalinului opacificat cu ajutorul facoemulsificatorului, adica fractionarea cataractei cu laserul, urmata de aspirarea fragmentelor de cristalin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu