Experţii de la Universitatea de Stat Ohio au
descoperit că apigenina poate bloca abilitatea celulelor canceroase de
la san de a trăi mai mult decat celulele normale, oprind răspandirea lor
şi făcandu-le mai sensibile la tratamentul medicamentos.
Ceaiul de muşeţel, pătrunjelul şi ţelina sunt cele mai abundente surse de apigenină, dar ea se mai găseşte în multe alte fructe şi legume din dieta mediteraneană.
Apigenina, care funcţionează şi ca anti-inflamator, funcţionează
într-o modalitate care sugerează că şi alţi nutrienţi ar putea avea
efecte similare în îndepărtarea cancerului. Ea ajută proteinele să
corecteze anormalităţile din ARN, care sunt responsabile pentru circa
80% din tipurile de cancer.
"Acum ştim că trebuie să mancăm sănătos, dar în cele mai multe
cazuri nu ştim de ce trebuie să facem asta exact. Aici vedem că efectul
benefic asupra sănătăţii este atribuit acestui nutrient, cu mare impact
asupra proteinelor. Apigenina restabileşte profilul normal în celulele
canceroase. Este foarte important pentru strategiile de prevenire a
cancerului", a declarat geneticianul molecular prof. Andrea Dosef, de la
Universitatea de Stat Ohio.
Cercetătorii au descoperit că apigenina poate opri celulele
canceroase să îşi anuleze propria lor moarte. Acum, ei testează dacă
alimentele modificate pentru a conţine anumite doze de apigenină pot
preveni cancerul la şoareci.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu