duminică, 22 septembrie 2013

Tusea poate fi tratata cu leacuri din natura

Tusesti de mai bine de o saptamana si nu mai stii ce siropuri si pastile sa iei ca sa te faci bine? Apeleaza cu încredere la infuziile din plante si la remediile naturiste. Au actiune expectoranta si calmanta a tusei.

In cele mai multe situatii, tusea este cauzata de diferite boli, precum raceli, gripe, guturai, afectiuni pulmonare. Trateaza banalele raceli cu mare atentie si poti evita complicatiile, cum este pneumonia.

Ceapa calmeaza tusea persistenta

Accesele repetate de tuse pot fi reduse cu ajutorul remediilor naturale pe baza de ceapa. Are efect emolient si expectorant si reusesete sa reduca crizele de tuse si senzatia de sufocare.

Taie 3 cepe medii în cate 4 bucati fiecare si fiebe-le timp de 8-10 minute într-o jumatate de litru de apa. Strecoara apoi decoctul si îndulceste amestecul cu miere dupa gust. Se bea cate o jumatate de cescuta de ceai de ceapa în decursul unei zile.

Poti asocia tratamentul cu sirop de ceapa, pe care-l faci astfel: fierbi 100 g de ceapa taiata în 200 ml de apa, pentru aproximativ 5-10 minute.

Scoti ceapa fiarta si sucul îl amesteci cu o lingura de miere. Mai lasi la fiert lichidul pana capata consistenta unui sirop. Din acesta, poti lua între 3-6 lingurite pe zi.

Eficient este si sucul obtinut de la o jumatate de ceapa, pe care se presara zahar. Se lasa pana a doua zi si se bea sucul tot o data.

Patlagina elimina secretiile

Patlagina este una dintre cele mai utilizate plante în tratamentul tusei. De obicei, patlagina este recomandata atunci cand tusea este seaca, pentru ca are efect calmant si sedativ.  Ceaiul de patlagina are proprietati emoliente si fluidizeaza secretiile bronsice, ajutand la eliminarea lor.

Prepari ceaiul de patlagina din 2 lingurite la 200 de ml de apa si apoi lasa la infuzat cel putin 10 minute. Bea cate 2-3 cesti de ceai de patlagina pe zi, pentru rezultate rapide.

Siropul cu extract de patlagina ajuta la calmarea tusei, datorita nu doar a frunzelor, ci a tuturor componentelor ale plantei, de la radacina pana la seminte.

Cimbrisorul, un bun expectorant 

Pe langa efectele benefice date de patlagina si de ceapa, poti încerca si infuzia de cimbrisor. Ia 1-2 lingurite de planta uscata si maruntita si toarna-le peste apa clocotita dintr-o ceasca de 150 ml. E bine sa bei infuzia cat e calda si se recomanda cate doua cesti de infuzie de cimbrisor pe zi, pana cand tusea nu-ti mai face probleme.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu