vineri, 6 septembrie 2013

Afinele te fac mai sanatos. Iata beneficiile

Aceste bobite negre cresc imunitatea organismului, au grija de stomac si ficat, vindeca bolile rinichilor, curata sangele, limpezesc mintea... si asta nu e tot! Datorita numeroaselor boli tratate, afinele sunt considerate un adevarat dar al naturii pentru noi. Aceste fructe erau folosite de samani si vrajitori pentru vindecarea celor mai grave boli, cu secole in urma.

Ce contin?
Afinele contin acizi organici, cum ar fi acidul citric, lactic, oxalic si malic, avand o compozitie unica ce determina in mare masura proprietatile sale terapeutice unice. In plus, afinele sunt o sursa esentiala de minerale: fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc si crom.
Daca ne referim la continutul de mangan, putem spune cu siguranta ca afinele nu au egal in randul plantelor si al altor fructe. Pe langa acestea, in afine sunt prezente si vitaminele A, B, C si PP, taninuri, alcool si ulei esential. Frunzele de afine au si ele o compozitie care ajuta foarte mult in tratarea a numeroase boli, precum diabetul zaharat.

Proprietati medicinaleUn vechi proverb rusesc spune ca, daca oamenii ar consuma zilnic afine, medicii ar exista degeaba. Sa aflam care este secretul unui astfel de efect curativ asupra organismului nostru:

•Afinele ajuta la normalizarea digestiei, fiind folosite atat in tratarea constipatiei, cat si a diareii.
•Beneficii inestimabile au fructele de afin pentru pacientii cu diabet zaharat. Decoctul din fructe ori frunze uscate reduce cantitatea de zahar din sange si stimuleaza functionarea corecta a pancreasului.
•Consumul acestor fructe bogate in antioxidanti reduce riscul de boli cardiovasculare, protejand peretii vasculari. Specialistii recomanda utilizarea de afine si mure pentru prevenirea infarctului miocardic.
•Consumul de afine este util in tratarea infectiilor urinare.
•Daca vrei sa scapi de litiaza renala, mananca afine, dar ai grija sa bei zilnic si un decoct din frunze (doua lingurite cu frunze uscate la 500 ml de apa).
•Afinele imbunatatesc circulatia si stimuleaza regenerarea celulelor de la nivelul retinei.
•Aftele dispar daca mesteci fructe de afin. •Afinele sunt un bun dezinfectant al cailor biliare, utile in caz de insuficienta biliara.
•Afinele sunt utile si in caz de anxietate, nervozitate. Daca traversezi o perioada stresanta, consuma afine si vei vedea ca te ajuta foarte mult sa te relaxezi.
•Conform unor studii recente, afinele previn boala Alzheimer, sporind performantele intelectuale si imbunatatind semnificativ memoria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu