vineri, 5 aprilie 2013

Sparanghelul bun pentru digestie

O portie din sparanghel (aproximativ 150 g) asigura 70% din doza zilnica recomandata de acid folic, care ajuta enorm la prevenirea malformatiilor fatului, in cazul consumului de catre femeile insarcinate sau care se pregatesc pentru sarcina.

Un diuretic natural - Continutul mare de minerale, combinat cu aminoacidul asparagina, ii confera sparanghelului proprietatile diuretice pentru care este renumit. De aceea, o cura cu aceasta leguma ajuta mult in tulburarile renale, dar si in detoxificarea organismului si in combaterea depresiei.

Mentine sanatoasa flora intestinala
Sparanghelul
contine un zahar natural (inulina) pe care il prelucreaza bacteriile bune din intestnul gros. Cand creste cantitatea de inulina ingerata, creste si numarul acestor bacterii, responsabile de un proces de digestie corect.

Compozitie chimica concentrata
Sparanghelul poate completa multe lipsuri ale organismului omenes: contine vitaminele A, C, K, B1, B2, B3 si B6, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu. Ajuta digestia prin cantitatea mare de fibre pe care o contine si protejeaza musculatura prin cea de proteine.

Cum sa-l alegi:
■Tulpinile sa fie ferme, cu varfuri compacte si inchise, de nuante purpurii.
■Partea alba a tulpinii (lemnoasa) nu trebuie sa depaseasca 15% din lungimea ei.
■Cand legatura de sparanghel scartaie inseamna ca e proaspata
■Cu cat planta e mai tanara, cu atat tulpinile sunt mai groase.
■La indoire, sparanghelul proaspat se rupe imediat, nefiind elastic

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu