joi, 4 aprilie 2013

Remedii pentru starile de oboseala

Iti simti picioarele grele, mainile moi si mintea adormita. Astea-s semne ca starea de oboseala cronica s-a instalat si ai nevoie de de un influx de energie. De care te poti bucura, in doi timpi si trei miscari, astfel:

Fa-ti o limonada Renunta la cafeaua tare (abuzul de cofeina poate avea chiar efect contrar celui scontat) si in locul ei delecteaza-te cu o limonada. Vitamina C continuta de sucul de lamaie te va pune mintenas pe picioare. Indulceste bautura cu miere – la randu-i cu valente energizante, iar pentru un spor de gust racoritor, adauga o bucatica de ghimbir.
Apasa degetul Trebuie sa apesi, timp de un minut, “pernuta” degetului mare de la picior. Acest punct de presopunctura alunga starea de oboseala si stimuleaza capacitatea de concentrare. Daca esti la birou si e mai complicat sa te folosesti de maini, cand stai pe scaun apasa podeaua succesiv cu fiecare deget de la picioare.

Rasfata-te cu ciocolata Dar nu de orice fel, ci dintr-aceea cu peste 70% cacao si continut redus de zahar. Ciocolata amaruie contine din belsug teobromina (ea e cea “vinovata” de gustul amar), o substanta excitanta pentru sistemul nervos. Cateva patratele iti sunt de ajuns pentru a alunga moleseala coplesitoare in zilele de primavara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu