Sfecla roşie, fie că este consumată în oţet, proaspătă sau coaptă,
este considerată de nutriţionişti un adevărat superaliment, care creşte
performanţele sportive şi combate hipertensiunea. Datorită acestei
reputaţii, vânzările de sfeclă roşie din Marea Britanie au crescut cu
20% în ultimii ani.
Sfecla roşie este o sursă ideală de fier şi acid folic. Aceasta
mai conţine azotaţi, care se transformă în oxid de azot în organism şi
reduc tensiunea arterială, dar şi betalaină, magneziu şi alţi
antioxidanţi, care contribuie la prevenirea cancerului.
Mai multe cercetări publicate anul trecut au descoperit că nivelurile ridicate de azotaţi din sucul de sfeclă au determinat "îmbunătăţiri moderate" ale performanţelor fizice, iar un studiu din 2010 a indicat faptul că sucul de sfeclă stimulează circulaţia sangvină în anumite regiuni ale creierului.
Sfecla roşie a apărut pe coastele Mării Mediterane şi a fost consumată
încă din Antichitate, fiind extrem de apreciată pentru proprietăţile
sale medicinale şi cicatrizante. Încă din vechime a fost folosită pentru
tratarea unor afecţiuni precum febră, constipaţie şi probleme ale
pielii.
De asemenea, betalaina - pigmentul roşu din sfeclă - este folosită în
prezent ca un colorant alimentar, utilizat ca ingredient în pizza
congelată, pastă de tomate şi îngheţată.
duminică, 11 mai 2014
Home »
creier
,
crestere
,
hipertensiune
,
informatii utile
,
nutritie
,
performante fizice
,
sanatate
,
sport
,
stimulare
» Sfecla rosie dezvolta performantele sportive
Sfecla rosie dezvolta performantele sportive
03:28
creier, crestere, hipertensiune, informatii utile, nutritie, performante fizice, sanatate, sport, stimulare
No comments
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu