Ananasul, bogat in mangan, cupru si betacaroten
Potrivit specialistilor, o ceasca de ananas proaspat contine 1,55 miligrame de mangan, care intareste oasele si tesuturile conjunctive. Este bogat in cupru, previne formarea cheagurilor de sange si bolile osoase. Datorita continutului de betacaroten, ananasul reduce cu pana la 35% riscul afectiunilor oculare, cum ar fi degenerescenta maculara a retinei, ce reduce abilitatea de a citi sau de a recunoaste chipurile.
Ajuta digestia si impiedica balonare
De asemenea, ananasul contine bromelaina, o enzima digestiva, care
favorizeaza digestia si impiedica balonarea. Bromelaina se regaseste
doar in ananasul proaspat, care trebuie consumat, de preferinta, dupa o
masa copioasa.
Tot ananasul este un bun diuretic si previne depunerea grasimilor
in organism, fiind asadar un aliat de incredere pentru o dieta
echilibrata si, nu in ultimul rand, contine compusi anticancerigeni
O ceasca de ananas proaspat contine 70 de miligrame de vitamina C si 95 de miligrame de vitamina A - furnizand doza zilnica de vitamina C si aproximativ 1/5 din doza zilnica de vitamina A. Aceste vitamine protejeaza celulele sanatoase de amenintarea radicalilor liberi, ce favorizeaza aparitia cancerului, si vindeca celulele deteriorate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu