luni, 3 martie 2014

Alimente bogate in fier

Iata care sunt cele mai bogate alimente în fier:

Cereale integrale (9,8 fier mg/100 g)

Savurate la micul dejun cu lapte sau cu iaurt, cerealele integrale sustin buna functionare a metabolismului, dau o senzatie îndelungata de satietate si alimenteaza organismul cu minerale. Fierul din acestea este bine absorbit în procesul de digestie si este asimilat aproape complet ca si cel din alimentele de origine animala.

Ficatul de porc (22,1 fier mg/100 g)

Cel mai bogat aliment în fier, ficatul de porc poate fi consumat cu o garnitura de legume sau cu salata (adauga zeama de lamaie la aceasta, deoarece vitamina C ajuta la fixarea fierului în corp). Pentru a-si pastra cat mai mult calitatile nutritive, ficatul de porc trebuie pregatit la cuptor sau pe gratar. Prajirea transforma acest aliment într-o bomba calorica.
Pudra de cacao (12 fier mg/100 g)

Boabele de cacao sunt o sursa însemnata de fier si antioxidanti. Consumata în bauturi calde sau sub forma de ciocolata neagra, cacaoa aduce un aport important de fier în organism. Evita sa o consumi seara deoarece este puternic energizanta si îti poate da stari de agitatie si de insomnie.

Soia  (8,6 fier mg/100 g)

Boabele de soia fierte, consumate ca atare, în salate sau ca garnitura în combinatie cu alte legume asigura un aport echilibrat de fier în organism. In plus, soia ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si previne simptomele instalarii menopauzei gratie nivelului echilibrat de fitoestrogeni.

Spanac (4,1 fier mg/100 g)

Ideal pentru copii si femeile însarcinate, spanacul poate fi consumat atat sub forma de salate cat si piureuri. Mai mult, spanacul creste apetitul si grabeste vindecarea în perioadele de convalescenta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu