Iata care sunt cele mai bogate alimente în fier:
Cereale integrale (9,8 fier mg/100 g)
Savurate la micul dejun cu lapte sau cu iaurt, cerealele integrale
sustin buna functionare a metabolismului, dau o senzatie îndelungata de
satietate si alimenteaza organismul cu minerale. Fierul din acestea este
bine absorbit în procesul de digestie si este asimilat aproape complet
ca si cel din alimentele de origine animala.
Ficatul de porc (22,1 fier mg/100 g)
Ficatul de porc (22,1 fier mg/100 g)
Cel mai bogat aliment în fier, ficatul de porc poate fi consumat cu
o garnitura de legume sau cu salata (adauga zeama de lamaie la aceasta,
deoarece vitamina C ajuta la fixarea fierului în corp). Pentru a-si
pastra cat mai mult calitatile nutritive, ficatul de porc trebuie
pregatit la cuptor sau pe gratar. Prajirea transforma acest aliment
într-o bomba calorica.
Pudra de cacao (12 fier mg/100 g)
Boabele de cacao sunt o sursa însemnata de fier si antioxidanti.
Consumata în bauturi calde sau sub forma de ciocolata neagra, cacaoa
aduce un aport important de fier în organism. Evita sa o consumi seara
deoarece este puternic energizanta si îti poate da stari de agitatie si
de insomnie.
Soia (8,6 fier mg/100 g)
Boabele de soia fierte, consumate ca atare, în salate sau ca
garnitura în combinatie cu alte legume asigura un aport echilibrat de
fier în organism. In plus, soia ajuta la mentinerea echilibrului
hormonal si previne simptomele instalarii menopauzei gratie nivelului
echilibrat de fitoestrogeni.
Spanac (4,1 fier mg/100 g)
Ideal pentru copii si femeile însarcinate, spanacul poate fi consumat atat sub forma de salate cat si piureuri. Mai mult, spanacul creste apetitul si grabeste vindecarea în perioadele de convalescenta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu