Mesteacan
Unul dintre efectele principale ale mesteacanului este ca
actioneaza la nivel hepatic si biliar, avand ca efect reducerea
colesterolului din sange. Este totodata un puternic diuretic (atentie,
poate produce deshidratare!), ajutand la eliminarea toxinelor si buna
functionare a ficatului.
Infuzie concentrata: Pui 4-5 lingurite cu frunze uscate la 200 ml
de apa clocotita. Lasi sa infuzeze acoperit timp de 15 minute, strecori,
iar dupa racire sub 40˚C, se adauga un varf de cutit de bicarbonat de
sodiu. Dupa sase ore, se strecoara din nou si se bea fractionat in 2-3
reprize, cu 30 de minute inainte de mese sau la doua ore dupa acestea.
Teci de fasole
Teci de fasole
Substantele active continute in tecile de fasole (vitaminele A si
C, magneziu, potasiu, acizi grasi omega 3), contribuie la scaderea
procentului de colesterol negativ din sange, impiedicand oxidarea si
depunerea acestuia pe peretii vaselor sangvine.
Decoct: 1 lingura de teci la 500 ml de apa. Fierbi 10 minute, lasi la infuzat alte 5, apoi bei de-a lungul zilei.
Brusture
Substantele continute de brusture au actiune de neutralizare asupra
agentilor toxici care pot afecta ficatul. Aceasta planta reduce
absorbtia colesterolului si a lipidelor, scade riscul de cancer la colon
si ajuta ficatul in eliminarea substantelor toxice.
Infuzie: Pui 2-4 linguri cu radacini uscate si maruntite la 1 litru
de apa clocotita. Lasi acoperit 15 minute, strecori, indulcesti si bei
toata cantitate de-a lungul intregii zile (cand vrei). Diabeticii pot indulci cu zaharina.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu