vineri, 7 februarie 2014

Hreanul iute combate cancerul

Dacii îi spuneau „usturonilă” şi-l foloseau în caz de tuse, răceli şi gâlci. Acum, hreanul este recomandat pentru tratarea multor afecţiuni, de la sinuzite la cancer. Descoperă în articolul nostru mai multe despre efectele medicinale ale acestei plante.

Folosit încă din vremuri preistorice, hreanul a trecut cu succes proba timpului. Farmacologul grec Dioscoride, născut prin anii 40 d.H., pomeneşte într-unul dintre tratatele sale de medicină naturistă despre beneficiile incontestabile ale acestei plante.

Astăzi, în multe colţuri ale lumii, hreanul tratează mai ales bolile infecţioase şi pe cele specifice sezonului rece. În medicina naturistă se utilizează rădăcina, care este bogată în vitamina C şi în minerale preţioase pentru organism, precum fierul, calciul, magneziul şi potasiul.

Combate infecţiile bacteriene şi cancerul

Efectele medicinale ale hreanului sunt conferite de compuşii chimici glucozinolaţi, responsabili de mirosul înţepător şi de iuţimea gustului. Cercetările au arătat că aceste substanţe formează un adevărat scut în lupta cu bacteriile.

Mai mult, studiile au dovedit că planta combate şi unele forme de cancer, precum cel de colon, de stomac şi de plămâni. În tratamentul cancerului se recomandă consumul zilnic a minimum 50 g de hrean, sub diferite forme: tinctură, macerat sau în stare proaspătă. Cura se ţine timp de o lună, după care se recomandă o pauză de 2 luni, putându-se relua..

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu