marți, 11 februarie 2014
Home »
cancer
,
fruct
,
grapefruit
,
sanatate
,
vitamine
» Grapefruit fructul care ne fereste de cancer
Grapefruit fructul care ne fereste de cancer
Bogat în vitamine şi compuşi antioxidanţi, fructul de grapefruit are
numeroase atuuri nutriţionale. Nutriţioniştii francezi recomandă
consumul zilnic a cinci porţii (de cel puţin 80 g) de fructe şi legume.
Astfel, o jumătate de grapefruit corespunde unei porţii de fruct. Mai
mult, studiile arată că un consum ridicat de fructe şi legume ar putea
scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor,
antioxidanţilor şi fibrelor conţinute, care ar juca un rol protector
semnificativ. De asemenea, studiile au demonstrat că persoanele care
consumă citrice ar fi mai protejate împotriva anumitor tipuri de cancer,
precum cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de
colon. Nu în ultimul rând, la persoanele afectate de
hipercolesterolemie, consumul a două fructe de grapefruit pe zi scade
nivelul de colesterol şi trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la
scăderea în greutate. Aceasta cu condiţia unei alimentaţii echilibrate
şi a unei activităţi fizice regulate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu