marți, 11 februarie 2014

Grapefruit fructul care ne fereste de cancer

Bogat în vitamine şi compuşi antioxidanţi, fructul de grapefruit are numeroase atuuri nutriţionale. Nutriţioniştii francezi recomandă consumul zilnic a cinci porţii (de cel puţin 80 g) de fructe şi legume. Astfel, o jumătate de grapefruit corespunde unei porţii de fruct. Mai mult, studiile arată că un consum ridicat de fructe şi legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanţilor şi fibrelor conţinute, care ar juca un rol protector semnificativ. De asemenea, studiile au demonstrat că persoanele care consumă citrice ar fi mai protejate împotriva anumitor tipuri de cancer, precum cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. Nu în ultimul rând, la persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două fructe de grapefruit pe zi scade nivelul de colesterol şi trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scăderea în greutate. Aceasta cu condiţia unei alimentaţii echilibrate şi a unei activităţi fizice regulate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu