Fitoterapia recomandă o lingură de hrean ras în combinaţie cu miere
de albine, luată dimineaţa timp de o lună, cu pauză de două zile. Din
hrean ras amestecat cu miere, lămâie şi ceapă, se obţine o excelentă
pastă care combate viermii intestinali.
În caz de bronşită acută şi cronică se poate prepara un macerat din
15-30 g de hrean ras la un litru de apă; se fierbe cinci minute, după
care se macerează 12 ore. Se consumă două ceşti pe zi, între mesele
principale.
Un alt remediu din hrean recomandat în fitoterapie este cu rădăcini
tăiate în felii şi aşezate în straturi subţiri pe o plasă suspendată,
deasupra unei farfurii, straturile acoperindu-se cu zahăr. Siropul scurs
se foloseşte în doze de una-două linguri pe zi pentru copiii anemici,
limfatici, fără poftă de mâncare.
Hreanul nu se consumă însă în exces, deoarece irită rinichii şi mucoasa gastro-intestinală.
miercuri, 12 februarie 2014
Home »
consum de hrean
,
hrean
,
informatii utile
,
pofta de mancare
,
sanatate
» Consumul de hrean reda pofta de mancare
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu