vineri, 14 februarie 2014

Condimentul care ne scapa de infectii

Cu un miros pregnant si o aroma aparte, acest condiment este face minuni in bucatarie. Oregano-ul este o planta aromata cel mai des intalnita in bucataria italiana, alaturi de busuioc. Acesta este secretul a numeroase retete, atat de pizza, cat si de salate cu rosii si mozzarella.

In afara de proprietatile sale nemaipomenite in bucatarie, oregano are si alte proprietati importante: elimina infectiile gastrointestinale de origine virala.

Carvacrolul, un compus regasit in oregano, este eficient pentru combaterea norovirusului, care constituie una dintre cele mai comune cauze pentru infectii gastrointestinale insotite de greata si varsaturi. Potrivit Mediafax, aceasta substanta chimica regasita in oregano, dar si in cimbru, dezarmeaza virusul de invelisul sau protector, o proteina externa rezistenta, facandu-l astfel mai vulnerabil si mai usor de distrus.

Carvacrolul are proprietati bacteriostatice si bactericide, actionand nu numai impotriva norovirusurilor, ci si a bacteriilor precum Salmonella typhimurium, Escherichia coli (inclusiv E.coli O157:H7) si Staphylococcus aureus.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu