Smochinele sunt fructe cunoscute pentru buna lor
reputaţie încă din perioada Antichităţii, cantitatea lor de calciu şi
fier reprezentând un bun aliment pentru întărirea sistemului nostru
imunitar.
Calciul este o substanţă minerală esenţială pentru organism, acesta
menţinându-ne oasele puternice şi pot reduce riscul osteoporozei.Nu numai că sunt un tip de fructe foarte gustoase, dar smochinele au şi o serie de avantaje în menţinerea sănătăţii.
Cantitatea de fier este, de asemenea, este semnificativă la acest tip de fructe. Fierul este important pentru rolul său de a transporta oxigenul la celule de sânge, dar mai ales pentru faptul că el ne oferă energie necesară pentru a nu simţi oboseala, prevenind anemia.
Alte substanţe necesare pentru un organism sănătos sunt fosforul, vitamina K, magneziul, potasiul (util în cazul afecţiunilor respiratorii) şi complexul B-urilor. Conţinutul ridicat de vitamina C este recomandat pentru menţinerea frumuseţii pielii, precum şi prevenirea răcelilor sau întărirea sistemului imunitar.
Smochinele scad colesterolul din sânge şi sunt un bun afrodiziac. În acelaşi timp sunt bune pentru cei care îşi doresc să slăbească. Conţinutul mare de fibre este cel care ajută la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipaţia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu