miercuri, 8 ianuarie 2014

Proprietatile antioxidante ale hreanului

Chiar daca nu are cel mai placut gust din lume, introdu hreanul in alimentatia ta atunci cand vremea devine capricioasa. Detoxifica organismul, incazeste sangele si te ajuta in regimul de slabire. 

Povestea hreanului incepe in Antichitate, iar marturie sta mitologia elena. Potrivit acesteia, intr-o zi, Oracolul din Delphi i-ar fi destainuit zeului Apollo ca aceasta planta cu gust usor amarui si intepator valoreaza greutatea lui in aur.

Un antioxidant puternic

Proprietatile antioxidante ale hreanului sunt cunoscute inca din vechime, cand era folosit contra viermilor intestinali si la prevenirea infectiilor. Astazi, este utilizat in medicina alternativa ca ajutor de incredere in intarirea sistemului imunitar, mai ales pentru continutul bogat in vitamina C.


Hreanul ajuta si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii din organism, si sustine fluxul de oxigen din corp.

Adio, viroze!

O infuzie pe baza de hrean face ca rosul in gat sa devina un vis urat si indepartat. Ceaiul din radacina de hrean se comporta ca un expectorant puternic, iar daca ai probleme cu incheieturile, aplica-l local, sub forma de comprese calde.


Frunzele proaspete de hrean au proprietati analgezice - asaza-le cateva minute pe frunte si iti vor lua migrena cu mana!

Mai supla, mai frumoasa

Pentru ca nu are grasimi in compozitie si este un diuretic puternic, hreanul ajuta in procesul de slabire. Merge de minune ca dressing in salate sau pentru a da gust fripturii de porc sau de vita. Ca sa-i imblanzesti gustul aspru, amesteca-l cu o lingurita cu miere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu