marți, 21 ianuarie 2014

Ce beneficii are sucul de portocale?

Cele mai potrivite forme in care portocalele sunt si leac, si hrana, sunt fructul ca atare si sucul natural, obtinut prin stoarcere. Adorat de copii si savurat cu placere de adulti, sucul de portocale merita sa fie vedeta micului dejun, pentru beneficiile aduse sanatatii. Nu face insa abuz, oricat de grozav i-ar fi gustul, pentru ca ingrasa! Dar sa ne concentram asupra calitatilor:

Previne formarea pietrelor la rinichi

Sucul de portocale contine acid citric, dar si alte substante ce dizolva efectiv oxalatii si uratii, substante care se depun, formand pietre la rinichi. Zilnic, un pahar cu suc de portocale de 150 ml este mult mai eficient decat orice alt suc de citrice. Mai mult, celor care au eliminat deja calculi renali li se recomanda, pentru refacere si recuratare, 0,5-1 litru de suc de portocale, in cure de sapte zile (cu sapte zile pauza).

Regleaza tranzitul

1-2 portocale consumate la micul dejun si inaintea mesei de pranz accelereaza tranzitul intestinal si stimuleaza activitatea enzimelor la nivelul intestinului. Foarte bun pentru imbunatatirea peristaltismului intestinal este decoctul de portocale (cate o cana, intre mese).
 
Fereste de infarct

Sucul de portocale baut cu regularitate (un pahar la micul dejun) are, pe langa efectul energizant si nutritiv, calitatea de a reduce cu 25% riscul de infarct miocardic datorita calitatii acestui suc de a creste colesterolul bun (HDL) si de a scadea colesterolul rau (LDL).

In plus, pectinele continute normalizeaza nivelul glucozei din sange si ajuta la imbunatatirea irigarii cu sange a muschiului cardiac.

Alunga durerile de cap

Un remediu foarte bun impotriva durerilor de cap (functioneaza chiar si la migrene) este decoctul de portocale - un litru de-a lungul intregii zile. Ajuta pe de o parte la varsarea bilei in duoden, iar pe de alta, imbunatateste irigarea creierului cu sange, reducand senzatia de durere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu