duminică, 15 decembrie 2013

Ce remedii sa folosim pentru gura mirositoare?

Halitoza sau respirația urât mirositoare are la bază mai multe cauze: poate fi rezultatul unei igiene orale incorecte sau poate fi un semn al unor probleme de sănătate, precum gingivită, paradontoză, pneumonie, bronșită, diabet, gastrită sau probleme hepatice. De asemenea, halitoza poate apărea și atunci când persoana în cauză este constipată, din cauza faptului că mâncarea consumată stă mai mult timp în intestine, și astfel hrana nedigerată duce la fermentația bacteriilor.

Pentru a scăpa de mirosul deranjant al cavității bucale, iată câteva sfaturi de folos:

- Renunțați la consumul exagerat de carne și consumați mai multe fructe și legume, deoarece sunt bogate în numeroase vitamine, minerale și antioxidanți. De asemenea, acestea au rolul de a curăța cavitatea bucală, menținând senzația de prospețime pentru o perioadă mai lungă de timp.

- Chiar dacă există numeroase produse care împrospătează respirația evitați să le folosiți, întrucât acestea sunt bogate în zahăr. Astfel, sunt hrănite bacteriile din cavitate bucală care duc la apariția respirației urât mirositoare.

- Mestecați pătrunjel proaspăt după fiecare masă sau consumați iaurt, deoarece este unul dintre alimentele care luptă împotriva halitozei. Iaurtul crește bacteriile bune din intestin.

- De asemenea, se recomandă administrarea de tinctură de propolis, în fiecare zi. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinfecțioase, propolisul este un bun remediu natural care reduce respirația urât mirositoare.

- Beți multă apă în fiecare zi sau consumați suc de lămâie, deoarece ajută la detoxifierea organismului și, implicit, la combaterea halitozei.

- Este indicat să se renunțe la consumul de alcool și tutun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu