marți, 24 septembrie 2013

Placinta cu mere si stafide, mod de preparare

Placinta cu mere si stafide din: faina, stafide, zahar, margarina, mere, otet, apa, gris, scortisoara, zahar farin.

Ingrediente placinta cu mere si stafide
    380-400 g făină
    100 g stafide
    250 g zahăr
    250 g margarină
    2 kg mere
    2 linguri oțet
    2 linguri apă
    6 linguri de griș sau pesmet
    scorțișoară
    zahăr farin pentru pudrat

Mod de preparare:


Se amestecă margarina moale, oțetul, apa, un praf de sare, 350g făină și se frământă bine până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se acoperă aluatul cu o folie și se lasă peste noapte la frigider.

Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mare și se amestecă cu 1 pahar de zahăr și cu 100g de stafide. Se presară și scorțișoară.

Se scoate aluatul din frigider și se împarte în două. Se întinde o primă foaie de dimensiunea tăvii în care urmează să se facă plăcinta. Se tapetează tava cu ulei și cu făină, se presară puțin griș sau pesmet și se întinde prima foaie de aluat în tavă. Se storc merele și se întind peste foaia de aluat. Deasupra lor se presară din nou griș sau pesmet.

Se întinde cealaltă foaie și se pune peste mere. Se înțeapă cu o furculiță plăcinta din loc în loc. Se dă tava în cuptorul încins, la foc mic, aproximativ 40 de minute sau până când aluatul capătă o culoare maroniu deschis. Când e gata, se scoate plăcinta din cuptor și se pudrează caldă cu zahăr farin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu