joi, 3 septembrie 2015

Cum tratezi guta cu bicarbonat de sodiu

Guta este o boala metabolica ce implica metabolismul purinelor. Purinele sunt produsi ce se regasesc in proteinele pe care le ingeram zilnic si prin a caror metabolizare rezulta acidul uric. Datorita dezechilibrului aparut la nivelul acestui metabolism al purinelor, productia de acid uric este crescuta, acesta acumulandu-se in cantitati mari in sange si in consecinta si la nivelul tesuturilor si a articulatiilor, ducand la inflamarea si umflarea articulatiei, provocand durere.

Daca la o persoana sanatoasa, valorile normale ale uricemiei sunt in jur de 5 mg%, in guta valorile acesteia depasesc 7,4 mg%. Guta este o boala care afecteaza, in principal persoanele de sex masculin, find cea mai comuna cauza de artrita inflamatorie la barbatii de peste 50 ani. 

Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea durerilor provocate de un nivel crescut de acid uric, insa are si capacitatea de a reduce acest nivel. Atat lamaia, cat si bicarbonatul de sodiu pot alcaliniza corpul, facand practic acidul uric mai solubil, ceea ce va face mai usoara eliminarea lui prin rinichi. Combina o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu un pahar de 200 de ml de apa.
Bea pana la patru pahare pe zi, regulat, timp de doua saptamani. Pentru un efect mult mai puternic, poti stoarce o jumatate de lamaie in apa respectiva. Daca aveti hipertensiune arteriala, acest tratament nu este indicat. Cei care au peste 60 de ani ar trebui sa limiteze consumul la maxim 2 pahare pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu