duminică, 1 februarie 2015

Planta considerata cel mai bun leac pentru detoxifierea organismului

Plantago psyllium este o planta din familia patlaginei, care creste in nordul Africii si in sudul Europei. In taratele. Psyllium contine de 14 ori mai multe fibre solubile decat ovazul. Renumele terapeutic al acestor tarate e legat de detoxifiere.

Curatirea colonului este cel mai important pas pentru detoxifierea intregului organism. In pliurile lui, se pot acumula resturi de putrefactie, chiar si ani la rand. Aceste resturi pot irita peretii colonului, care produce mucus in exces, ca o reactie de aparare la factorii iritativi. Mucusul impiedica absorbtia vitaminelor si a mineralelor, favorizeaza constipatia si autointoxicarea organismului prin recircularea toxinelor.

Echilibrul florei intestinale este afectat serios, iar imunitatea are de suferit. Taratele de psyllium sunt recunoscute pentru efectul deosebit de eficient de eliminarea acestei placi de mucus. De asemenea, sunt recomandate in diaree si constipatie, deoarece au rol de reglare. Nu actioneaza agresiv, ca laxativele obisnuite. Regleaza functiile digestive, incurajeaza inmultirea bacteriilor prietenoase, care ajuta tranzitul.


Administrarea unei doze de 5 g de psyllium de doua ori pe zi da rezultate foarte bune in hipercolesterolemie. Au un rol deosebit in reglarea glicemiei, deoarece impiedica trecerea rapida a glucozei din tubul digestiv in sange. Reduce nivelul glucozei sangvine in cazul diabeticilor de tip II. Trebuie sa bem 8-10 pahare de lichide pe zi atunci cand luam psyllium, ca sa evitam obturarea intestinelor. O lingura de tarate se amesteca cu 200 ml apa si se consuma imediat.
scop terapeutic, se foloses semintele si coaja lor, adica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu