marți, 23 septembrie 2014

Condiment curcuma trateaza cancerul pulmonar

Celebrul condiment asiatic curcuma are capaciatatea de a încetini progresul mezoteliomului, o formă de cancer pulmonar.

Potrivit rezultatelor unui studiu realizat de specialişti ai Universităţii Case Western Reserve din Germania, respectivul condiment, care este derivat al condimentului turmeric şi al peptidelor, puternici inhibitori ai cancerului, poate creşte nivelul proteinei care are rol în combaterea şi chiar stoparea evoluţiei cancerului.
Potrivit autorilor cercetării, mezoteliomul malign este o afecţiune cu o largă răspândire la nivel mondial, tratamentul fiind, de cele de mai multe ori, lispit de rezultate.
Curcuma însă poate inhiba activitatea celulelor canceroase şi, în cele din urmă, poate duce la distrugerea lor. Există însă o problemă pentru care cercetătorii încearcă să găasească o rezolvare. Curcuma aşa cum este ea cunoscută, nu se absoarbe deloc la nivelul intestinelor. În consecinţă, specialiştii spun că trebuie să dezvolte un medicament pe bază de curcuma care să fi absorbit intergral de orgnism, astfel încât efectele benefice să fie optime.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu