duminică, 4 mai 2014

Sfaturi pentru ingrijirea tenului

Hraniti pielea

Aveti grija de fata dvs hranind-o in mod regulat pielea. In acest scop se foloseste cosmetice care contin vitamina A si C, antioxidanti, minerale si acid hialuronic. Incarcati pielea cu substante nutritive, astfel incat fata arata mai tanara, mai sanatoasa si mai rezistenta la schimbarile climatice. Inainte de culcare, aplicati crema cu vitamine si utilizati crema de zi hidratanta.

Hidratati pielea

Apa pe care o beti, face bine pentru pielea de pe fata. O alta optiune pentru hidratare, este sa legeti cosmetice adecvate si masti naturale. Dupa hidratare, pielea devine moale si catifelata la atingere, are un luciu deosebit si e mult mai elastica.

Faceti o baie de aburi

Aceasta este o modalitate excelenta de a va curata fata, de a elimina punctele negre si de a lupta cu imperfectiunile. Puneti un ceai de plante special intr-un recipient si acoperiti-va cu un prosop pentru a tine aburii pe fata. 5 minute de baie de aburi curata fata foarte bine.

Exfoliere

Daca doriti sa va bucurati de piele tanara si stralucitoare, ar trebui sa exfoliati regulat zona fetei. Astfel, indepartati celulele moarte ale pielii si deblocati porii. Este important sa se maseze usor fata, dar nu cu miscari puternice si aspre deoarece pot provoca roseata. Faceti un exfoliant de ceai verde, este potrivit pentru toate tipurile de piele.

Folositi produse naturale

Pe langa produsele cosmetice de pe rafturi, pentru o piele sanatoasa puteti folosi toate produsele naturale care au acelasi efect. Faceti masti cu fructe si legume (avocado, castravete, pepene verde, piersici, banane), produse lactate (iaurt sau lapte, branza de vaci, smantana), oua sau miere. De exemplu, o masca din 2 cartofi fierti – piure, la care se adauga 200 g de smantana, are efect linistitor asupra pielii.

Folositi produse cosmetice de protectie solara

Astfel va protejati nu numai pielea de arsuri, dar, de asemenea, va asigurati ca “scutul” este tare si previne deteriorarea, nu au loc eczeme si nu apar prea devreme a ridurile. Daca aveti in continuare roseata inconfortabila in zilele însorite, atunci tratati pielea cu musetel tonic.


Curatati fata in mod regulat

Nu conteaza cat de obosita sunteti, nu mergeti niciodata la culcare inainte de a elimina machiajul de pe fata. Curatarea regulata cu produse cosmetice potrivite, poate preveni infundarea porilor, formarea de puncte negre sau acnee. Mai mult decat atat, face pielea moale la atingere. Intotdeauna se spala fata cu apa calduta – cald sau rece poate deteriora capilarele. Pentru curatare se poate utiliza solutie micelara, lapte sau decoct de musetel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu